Barcelona Cultura

Taller d'estiu ZIP per a joves (13-17 anys)

Casals
-

El Museu del Disseny de Barcelona i Tantàgora organitzen el ZIP, una setmana de creació adreçada a nois i noies de 13 a 17 anys. 

Setmana del 4 al 8 de juliol
RADIO STATION
Amb Clara Darder

Aquest any al ZIP posarem en marxa la ràdio del Museu del disseny, un espai radiofònic on els joves explicaran el que passa al museu al llarg d’una setmana, recolliran les seves vivències i entrevistaran els seus visitants. Els joves seran convidats, també, a entrevistar als diferents professionals que hi treballen; conservadors, guardes de seguretat, educadors, administratius, feineres … I així conèixer el museu des de les diferents professions que el configuren. Els participants crearan els continguts de principi a final; faran els guions, crearan les músiques, gravaran els reportatges i els muntaran i ho penjaran al canal RADIO STATION del museu.

Objectius: participar en un procés col·lectiu de creació de continguts radiofònics, conèixer el museu des de les professions que el configuren, experimentar i conèixer les diferents fases de producció dels continguts radiofònics.

Clara Darder és locutora i directora de ràdio. Realitza activitats educatives per infants i tallers de ràdio per a diferents escoles de la ciutat de Barcelona, amb la Xarxa dels Drets dels infants.

Setmana de l'11 al 15 de juliol
CIUTATS INVISIBLES
Amb Noemí Batllori

"El Gran Khan, l’emperador dels tàrtars, té a la cort Marco Polo, que li descriu en un seguit d’informes les ciutats que ha conegut en les seves expedicions a l’interior de l’imperi. En aquests informes succints i precisos, el viatger venecià parla dels homes que van construir aquelles ciutats, de la forma que tenen, de les relacions entre els seus habitants i de totes les seves característiques. Unes característiques que potser ha vist només Marco Polo, capaç de fixar-se en els detalls més menuts, de mirar allò que no mira ningú més, de veure allò que als altres els resulta invisible." Alguns fragments de Les ciutats invisibles, obra cabdal d’Ítalo Clavino, seran el punt de partida d’aquesta setmana de creació, on de la mà de Nomení Batllori els joves construiran ells mateixos les ciutats protagonistes de l’obra.

Objectius: endinsar-se en l’obra Les ciutats invisibles, conèixer i experimentar materials i tècniques per fer maquetes, formar part d’un procés individual i col·lectiu de creació.

Noemí Batllori és especialista en motlles i maquetes per l’escola d’Arts i Oficis La llotja de Barcelona. Realitza maquetes arquitectòniques i volumètriques per a arquitectes i promotors; prototips, atrezzos i decorats per a dissenyadors, escenògrafs i directors d’art; i produeix i munta exposicions amb dissenyadors i artistes.

Lloc: 

Museu del Disseny de Barcelona
Horari: de 10 a 14 h

Preus: 

72€ la setmana (pots triar-ne una o les dues)
INSCRIPCIONS: a partir del 23 d'abril.
Les inscripcions es tramitaran per ordre d’arribada. 

Sol·licitud de beques: Tingueu en compte que enguany l’Ajuntament ha canviat el procés de sol·licitud d’ajuts econòmics per als casals d’estiu. Per poder sol·licitar l’ajut, en el moment d’inscriure-us en aquesta activitat haureu de marcar la casella “vull sol·licitar una beca”. A partir de dilluns 25 d’abril ens posarem en contacte amb vosaltres per telèfon i us demanarem el codi IDALU del vostre fill/a (trobareu aquest codi a la matrícula de l’escola o al full de notes escolar; en cas de dubte, podeu consultar-ho a l’escola) i us informarem dels passos a seguir per acabar de processar la sol·licitud de la beca.

Ajuntament de Barcelona