Barcelona Cultura

Torna el festival Llum BCN al Disseny Hub Barcelona

Festivals
-

Per segon any, Llum BCN transforma els carrers del Poblenou en un gran laboratori d’experimentació a l’aire lliure, a través de la llum com a mitjà creatiu i de la feina d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu del món que estan explorant les possibilitats que ofereixen, a l’espai urbà, noves tècniques com la il·luminació dinàmica, la projecció a gran escala i els entorns interactius.

Durant tres nits es pertorba un paisatge urbà que es mou entre grans edificis d’última generació, antigues xemeneies, naus industrials, i, sovint, la buidor d’alguns solars. Espais molt diversos i carregats de significats que s’uneixen a la capacitat expressiva de la llum i el seu poder transformador per crear un festival únic.

Un dels segells propis de Llum BCN que el distingeix d’altres festivals lumínics és l’aposta per l’experimentació i la innovació dels alumnes de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona que hi participen amb quinze instal·lacions lumíniques, que se sumen a les 23 creacions dels artistes professionals. El Disseny Hub Barcelona és el punt d'informació del festival i on es podran veure els següents espectacles lumínics:

  • FAD Meeting Point és un punt de trobada per a tothom que vulgui gaudir del festival Llum BCN i un punt de partida per a qualsevol ruta pel Poblenou. Robert Thompson ha creat un gran tòtem lumínic interactiu que permet als visitants deixar un senyal efímer amb el llum del seu mòbil sobre un material fotoluminescent, i deformar amb la seva veu una superfície dinàmica recoberta de miralls que animen tot l’espai que l’envolta.
  • Plou núvol: Una tempesta del revés que es crea dins un gran núvol artificial gràcies la participació activa de les cent persones del públic que es reuneixen en el seu interior i que reprodueixen, només amb el seu cos, el so de totes les fases d’una tempesta. Aquest so natural posa en marxa uns efectes visuals sorprenents que creen un gran espectacle visible tant des de dins, com des de fora del núvol. Una proposta d'Aquí Houston.
  • Asalto Barcelona, de Daniel Canogar, és una projecció de vídeo sobre la façana del DHUB creada a partir de la participació del públic. Un assalt i saqueig virtual de l’edifici per part dels espectadors que evoca la presa de la Bastilla o l’assalt al Palau d’Hivern, i que simula el públic grimpant per l’espectacular façana.
  • Lumin AV és una instal·lació ideada per Onionlab, formada per diferents tipus de fonts lluminoses: projeccions en una gran pantalla, llums mòbils i led, acompanyades de música, combinades i perfectament sincronitzades. Totes juntes creen un espectacle immersiu en què els espectadors es veuran envoltats de llum. Lumin AV fa coexistir diferents tècniques d’il·luminació expressades en un espectacle integral que concep la llum com un tot.
  • A Constellations, el llac del DHUB es converteix en una porta per explorar el cosmos. Els visuals en 3D ens permeten viatjar des del cor d’un forat negre a les profunditats de l’espai, i recórrer planetes i estrelles a la recerca dels límits de l’univers. Constellations és un viatge fascinant en què l’estètica vectorial i monocroma de Joanie Lemercier es dona la mà amb els paisatges sonors electrònics del productor Paul Jebanasam.

Espai gastronòmic Van Van Llum

Els visitants del festival podreu gaudir d’un punt de trobada i de descans en un jardí d’arbres lluminosos, amb diferents food trucks aparcats a la zona,  al carrer de Tànger, entre el carrer de Zamora i el carrer de Pamplona i al carrer de Sancho de Ávila, entre el carrer de Badajoz i el carrer de la Ciutat de Granada.

Data: 

Divendres 15 i dissabte 16 de febrer, de 19 a 24 h. Diumenge 17 de febrer, de 19 a 23 h.

Aquests tres dies les exposicions del Museu tancaran a les 18 h (es podrà comprar entrada fins les 17.30 h).

Lloc: 

Edifici Disseny Hub Barcelona

Preus: 

L’accés a tots els espais és gratuït

Ajuntament de Barcelona