1978, la dificultat de les segones parts

Durant la segona edició el nombre de peces exposades es va reduir a 10. També les produccions seleccionades per als Premis Delta van minvar considerablement respecte a les de l’any anterior (17 davant dels 30 de 1977).

A la segona convocatòria, marcada pel caràcter artesanal de les peces, que estaven més a prop del camp de las manualitats que del disseny, va predominar el recurs al gadget i una línia d’objectes decoratius d’inspiració pop.

La peça més destacada de Disueño 78 va ser el moble de Carles Riart, Arcada, que pertanyia a la seva «Primera col·lecció de mobles especials». El jurat dels Premis Delta va afirmar que «nos hubiera gustado tener acceso a la selección Disueño y poder mencionar la Arcada diseñada por Carlos Riart y lo mucho que nos gustaría encontrar en nuestro entorno cotidiano objetos con tan alto contenido poético. Ya que las bases excluyen a tales productos de la adjudicación de Deltas de Oro, propondríamos que dicho objeto recibiera en su defecto algo así como un “Sueño de Oro”». El moble va acabar rebent el premi de la Crítica atorgat pels professionals del sector.

L’altra presència forta va ser la de BD, que va presentar dues reedicions històriques: una taula de peu de ferro forjat i sobre de marbre, de regust vienès i la reproducció d’una sèrie de ferratges dissenyats per Gaudí, que durant els anys setanta encaixava perfectament amb els valors que s’estaven reivindicant: creativitat no sotmesa a les normes preestablertes, llibertat d’expressió, formes fora dels convencionalismes, peces carregades de valors sentimentals, emotius o històrics.