Barcelona Cultura

Fons Pete Sans

Dates

1986 / 1990

Volum

8 capses d'arxiu

Productor

Jaime Sans (Barcelona, 1947), conegut professionalment com a Pete Sans, és un dissenyador industrial i dibuixant de mobles. Nascut en el si d’una família estretament vinculada a l’àmbit artístic i intel•lectual de la ciutat de Barcelona, inicia els seu aprenentatge i incursió en el camp de les arts i el disseny treballant amb l’arquitecte Josep Prats Marsó. Dissenyador de formació autodidacta, a partir de l’any 1971 obre un estudi de disseny gràfic, dirigeix la Galeria i Escola Nikon de fotografia i treballa com a editor de la revista d’art i fotografia Papel Especial.

L’any 1979 la editora Snark Design s’interessa pels seus prototips, fet que suposa que es dediqui plenament al disseny de mobiliari i il•luminació. El 1994 crea la seva pròpia productora, anomenada Petesans Sistemes Integrals S.L.

Els dissenys de Pete Sans han rebut diversos premis nacionals i internacionals, destacant principalment el llum Lamparaprima (Oscar d’il•luminació el 1979 i el Fira Moving a París el 1983) i la butaca Coqueta (Premi Delta d’Or el 1988).

Bibliografia 

  • Pete Sans. Un fenómeno insólito del diseño (1988). On Diseño, 95, p. 41
  • Pete Sans. Energía visceral (1995). Diseño Interior, 42, p. 112

Contingut

El fons conté  dibuixos i plànols  produïts per Pete Sans en el decurs de la seva activitat com a dissenyador  de mobiliari. Comprèn els esbossos de més de vuitanta projectes i una cinquantena de plànols. També reuneix catàlegs comercials, fotografies, documents i reculls de premsa que ajuden a contextualitzar l’obra de Pete Sans i en permeten conèixer l’impacte.  

Sistema d'organització

El fons s'organitza segons la següent classificació:

 1. Activitat professional
      1.1. Disseny de producte  
          1.1.1. Mobles
           1.1.2. Il•luminació
      1.2. Gestió comercial
 2. Activitat de representació
      2.1. Projecció pública
           2.1.1. Monografies i articles
           2.1.2. Exposicions 

Accés

Accés a la consulta en línia de quatre projectes (la cadira Coqueta, la taula Elemental, la taula Aleta i el llum Lamparaprima):
https://arxius.museudeldisseny.cat/pete-sans

La resta del fons dipositat al Museu del Disseny és de lliure accés, segons els termes establerts en la normativa d'accés del Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona, amb possibles excepcions derivades o relacionades amb l’estat de conservació, d’acords presos amb el donant en el moment de l’ingrés o de l’existència de dades protegides per la legislació vigent

 

Ajuntament de Barcelona