Barcelona Cultura

DISSENYAR L'ESCENA. Cicle de converses sobre disseny teatral

Cicle d'activitats

El Museu del Disseny de Barcelona amb el Teatre Nacional de Catalunya i la Biblioteca El Clot - Josep Benet proposen un cicle de converses sobre disseny teatral.

Cada sessió versarà sobre alguna de les principals disciplines relacionades amb el disseny en el món del teatre com l'escenografia, el vestuari i la il·luminació. El punt de partida seran els espectacles de la temporada 2016-2017 del Teatre Nacional de Catalunya.

A cada conversa, un responsable d’una disciplina d’un espectacle del TNC dialogarà amb un professional del mateix àmbit per tal de poder oferir una lectura més completa de l’espectacle teatral.

Les sessions tindran lloc del mes d'octubre de 2016 al maig de 2017, a la sala d’actes de la Biblioteca El Clot – Josep Benet (edifici Disseny Hub Barcelona).

PROGRAMA

ESCENOGRAFIA
Dilluns 10 octubre de 2016, a les 19 h
El coratge de matar , de Lars Norén
Magda Puyo (directora de l’obra) conversarà amb Pep Duran (escenògraf de l’obra) i amb Anna Alcubierre, escenògrafa sobre l’escenografia i el procés creatiu de l’espectacle.   

VESTUARI
Dilluns 12 de desembre de 2016, 19 h
La fortuna de Sílvia, de Josep Maria de Sagarra, a les 19 h.
Jordi Prat i Coll (director de l’obra) conversarà amb Míriam Compte (figurinista de l’obra) i amb Núria Aragonès, especialista en vestuari teatral dels segles  XVIII al XX, sobre el vestuari i el procés creatiu de l’espectacle. 

ESCENOGRAFIA
Dilluns 23 de gener de 2017, 19 h
En la solitud dels camps de cotó de Bernard-Marie Koltès, a les 19 h.
Ignasi Camprodon (coordinador artístic) conversarà amb Sebastià Brosa (escenògraf de l’obra) i amb Lluís Pau, interiorista i dissenyador industrial, sobre l’escenografia i el procés creatiu de l’espectacle.

IL·LUMINACIÓ
Dilluns 27 de febrer de 2017, 19 h
La senyora Florentina i el seu amor Homer de Mercè Rodoreda, a les 19 h.
Sergi Belbel (director de l’obra), conversarà amb Kiko Planas (il·luminador de l’obra) i amb Jordi Moya, il·luminador, sobre la il·luminació i el procés creatiu de l’espectacle.

VESTUARI
Dilluns 24 d'abril de 2017, 19 h
A tots els que heu vingut de Marc Rosich, a les 19 h.
Marc Rosich (autor i director de l’obra) conversarà amb Marsa Amenós (Cap de l’Àrea d’attrezzo i sastreria del TNC) i amb Ester Barón, historiadora de l’art, sobre el vestuari i el procés creatiu de l’espectacle.   

IL·LUMINACIÓ
Dilluns 15 de maig de 2017, 19 h
Ricard III de W. Shakesperare, a les 19 h.
Xavier Albertí (director de l’obra) conversarà amb Ignasi Camprodon (il·luminador de l’obra) i amb Toni Rueda, il·luminador, sobre la il·luminació i el procés creatiu de l’espectacle.

 

Entrada gratuïta

 

Ajuntament de Barcelona