Barcelona Cultura

Crear amb els cinc sentits. Introducció al procés creatiu

El xef elabora les seves creacions a partir d’un concepte, tot desenvolupant un discurs per convertir el moment gustatiu, olfactiu, visual i tàctil del comensal en una experiència extraordinària que també s’aconsegueix amb una curada presentació. En veurem exemples de peces de la col·lecció de ceràmica contemporània  del Museu del Disseny.

Tot partint del procés creatiu i reflexiu de l’artista Rosa Cortiella quan comença un treball- com pren decisions sobre la forma, el color, les textures, els materials i altres aspectes-,  els participants faran un projecte d'una peça de vaixella.

Conductors del taller:

Rosa Cortiella és una artista polifacètica que treballa la ceràmica fugint dels convencionalismes i tecnicismes propis d’aquest camp. S’enfronta a l’obra des de la seva ideologia conceptual, original i única a partir de la qual produeix, entre altres objectes, escultures i peces utilitàries. Treballa l’argila amb la finalitat d’elaborar no només tipologies diferents sinó també noves tècniques d’expressió. En el conjunt de la seva obra sorprèn percebre la seva immensa capacitat d’observació i la facilitat que posseeix de fer realitat els seus projectes.

Josep Capsir és tècnic de Col·leccions del Museu del Disseny de Barcelona

Durada del taller: 2.30 h

Tornar a les jornades

Ajuntament de Barcelona