Barcelona Cultura

El disseny, de medi a mediador

En molts casos, la pandèmia ha actuat com a accelerador de fenòmens que, d'una forma o una altra, ja estaven ocorrent. En uns altres, no obstant això, ha sorgit una situació nova, mai abans viscuda per l'humà com a grup.

En aquest context, el dissenyador i docent Óscar Guayabero, replanteja el paper del disseny en la societat amb l'informe El disseny, de medi a mediador. Un estudi de l'Escola Superior de Disseny ESDESIGN.

S'analitzen aspectes com què li estava passant a l'entorn del disseny i les seves funcions, què li estava passant al món en el qual opera i posteriorment, què és possible que li passi al disseny i en quins escenaris operarà.

Posteriorment a la presentació de l'informe, es farà una taula rodona amb els experts de l'estudi:

  • Mireia González. Directora del Programa en Direcció i Creació de Marques de Moda. Desenvolupa projectes de formació i consultoria per a escoles i empreses del sector. Especialitzada en diferents àrees de la Cultura Tèxtil i de Moda.
  • Esther Rico. Dissenyadora i Economista, amb estudi propi de disseny des d'on, s'especialitza en la creació d'espais que expliquen la història de cada persona o marca. Actualment és docent en Sociologia: Noves maneres d`habitar al Master d'Espais ESDESIGN i Biofilia a la Universitat de Sevilla.
  • Bernat Sanromà. Director Creatiu i consultor estratègic de marques. Publicitari des de fa gairebé 25 anys i apassionat del món digital que envolta les marques i la societat. Director de dos Màsters, un en Innovació de Marques i un altre en Direcció d'Art en ESDESIGN Barcelona. Professor de Creativitat. Preocupat pel Storytelling de les startups.

 

Ajuntament de Barcelona