Barcelona Cultura

El millor disseny de l'any

Temporal
-

Una valuosa panoràmica del millor disseny de l’any amb les propostes més destacades en disseny gràfic i comunicació visual, disseny industrial, arquitectura i interiorisme. L’exposició recull els 500 productes i projectes, realitzats per professionals i estudiants, que els jurats dels premis que organitzen les associacions del FAD (Foment de les Arts i del Disseny) han seleccionat: els Premis ADG Laus de disseny gràfic i comunicació visual d’ADG-FAD; els Premis ADI d’ADI-FAD, que engloben els Premis Delta de disseny industrial, les Medalles ADI per a estudiants de disseny i els Premis ADI Cultura per projectes que contribueixen a la cultura del disseny; i els Premis FAD d’Arquitectura i Interiorisme i els Habitàcola, dirigits a estudiants, d’ARQUIN-FAD.

Enguany, per descobrir què aporten de nou aquestes propostes la mostra també es podrà recórrer a través de quatre itineraris o recorreguts multidisciplinaris, tres d’ells alineats amb els principis de la Nova Bauhaus Europea i un altre centrat en la innovació tecnològica:

  • Bellesa: propostes que enriqueixen l’experiència estètica i destaquen per les seves qualitats formals, anant més enllà de la seva funció o caràcter instrumental.
  • Sostenibilitat: propostes respectuoses amb l’entorn i la biodiversitat que fomenten la circularitat i la reducció d’emissions contaminants.
  • Inclusivitat: propostes que a través del diàleg entre cultures, disciplines, gèneres i edats fomenten l’accessibilitat i la diversitat.
  • Innovació tecnològica: propostes que indaguen en les possibilitats de la tecnologia, els materials i els nous processos i tècniques de creació.

Una altra de les novetats de l’exposició «El millor disseny de l’any» és que a les visites guiades tradicionals s’hi afegeix una activitat per a que els infants que la visitin en família puguin descobrir, de forma lúdica i a través d’un joc de dinàmica lliure, què és el bon disseny i quins son els valors que el caracteritzen.

Organitza: FAD – Foment de les Arts i del Disseny
Amb la col·laboració de: Museu del Disseny de Barcelona
Amb el suport de: Ajuntament de Barcelona, Disseny Hub Barcelona, Generalitat de Catalunya, Diputació de Barcelona.
Patrocina: APLI i Westfield Glòries
Hi col·labora: El Bandarra

Àmbits de l'exposició

Activitats relacionades

Catàleg

+Info

Vídeos

Ajuntament de Barcelona