Barcelona Cultura

I/O/I. Els sentits de les màquines (Laboratori d'Interacció)

Temporal
-

I/O/I. Els sentits de les màquines (Laboratori d'Interacció) proposa una mirada didàctica i experimental sobre la relació entre els homes i les màquines, en un moment en què les interfícies de nova generació inclouen funcions interactives naturals i conductes i comportaments socials. Una exploració dels nous territoris on el disseny de la interacció es desenvolupa i genera noves necessitats, disciplines i experiències.

Durant els últims quaranta anys les tecnologies de la informació han passat a formar part de les nostres vides produint canvis importants en la manera de relacionar-nos amb l’entorn. Una era on els objectes i entorns estan dotats de més intel·ligència i més autonomia; les màquines són més sociables i es comuniquen amb els humans i entre elles; i en què els dissenyadors han començat a entendre l’impacte dels seus dissenys sobre els humans.

I/0/I. Els sentits de les màquines (on I/O/I significa Input/Output/Input) aborda la interactivitat a partir de diferents nivells representats en una escala que va des de dispositius molt simples que evidencien la transmissió d’energia i la conversió en gestos, senyals i dades; fins sistemes més complexos on les màquines idèntiques interactuen entre elles i generen comportaments en comunitat.

Tot això amb la intenció de reflexionar sobre els efectes que produïm amb l’ús de la tecnologia, els diferents escenaris en els quals la interactivitat es fa present i el desenvolupament de interfícies intel·ligents i el seu paper en el disseny del futur. En definitiva, sobre la tecnologia, l’home i el seu entorn.

Àmbits de l'exposició

Activitats relacionades

Catàleg

+Info

Vídeos

Ajuntament de Barcelona