Barcelona Cultura

Llegir una plaça

Temporal
-

Amb motiu de ‘Ciutat Oberta. Biennal de Pensament’, us convidem a visitar l’exposició col·lectiva Llegir una plaça, resultant de la col·laboració i el treball conjunt de l’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut Salvador Espriu amb l’artista Clara Nubiola dins el projecte En ResidènciaCreadors als instituts de Barcelona, un programa de l’Institut de Cultura de Barcelona i el Consorci d’Educació, ideat en cooperació amb l’Associació A Bao A Qu.

Durant el curs passat i a través del dibuix, del diari de camp, de l’exploració continuada i de la conversa, es va proposar construir de manera col·lectiva un relat sobre el nostre entorn, crear una cartografia urbana partint d’allò que és subjectiu. La metodologia de treball s’ha basat en les derives, la identificació d’elements de conflicte i de fricció en el territori i el dibuix. Alumnat i artista han explorat la plaça de les Glòries, on es situa l’institut, en un procés en què la pràctica artística s’ha hibridat amb el territori, l’urbanisme i la ciutat per generar un relat col·lectiu de l’entorn urbà. Un treball de camp cronològic i setmanal en què, amb el dibuix, l’observació, la crítica i la narració quotidiana s’ha anat elaborant un gran mapa subjectiu i coral d’una plaça en constant transformació; una petjada il·lustrada i creativa d’un tros d’història d’aquest paisatge urbà tan singular.

Els i les alumnes que han participat són Abraham Josué Andrade, Deyran Arias, Ángel Cuadros, Anwar Khalil, Viika Kisak, Aina López, Nico Montealvo, Camila Navarro, Kevin Osorio, Joan Perera, Carla Pérez, Dani Pla, Samreen, Sonia Serrano, Aleksander Vaelidado i Piero Zuñiga, acompanyats pels professors Sergi Abate i Mònica Sandoval.

L'artista Clara Nubiola centra el seu interès en el territori. Des de la pràctica artística desenvolupa projectes des dels quals pot abordar l’entorn que habitem amb una mirada crítica i subjectiva. És graduada en Disseny Gràfic per Elisava, va cursar un màster en Antropologia Social i Cultural (UB) i un postgrau en Arquitectura del Territori (UPC). 

La residència de Clara Nubiola a l’Institut Salvador Espriu és comissariada i coordinada per l'Associació A Bao A Qu i compta amb la col·laboració del Museu del Disseny.

Àmbits de l'exposició

Activitats relacionades

Catàleg

+Info

Vídeos

Ajuntament de Barcelona