Barcelona Cultura

Outumuro LOOKS. Vint anys fotografiant moda

Temporal
-

El Museu del Disseny de Barcelona (antic DHUB-Disseny Hub Barcelona) a partir del 22 de gener i fins al 23 de maig de 2010, presenta la mostra Outumuro LOOKS. Vint anys fotografiant moda. L’exposició recull per primera vegada el testimoni de dues dècades de feina (1990-2010) d’un professional d’excepció: el fotògraf de moda Manuel Outumuro.

Un valuós llegat de fotografies realitzades per a diferents publicacions —revistes de moda, premsa diària i suplements dominicals, entre d’altres—, entitats, organismes i dissenyadors, que retraten el context, els personatges i els dissenys de les dues últimes dècades del suggeridor àmbit de la moda. L’arxiu del fotògraf gallec establert a Barcelona Manuel Outumuro (1949, A Merca, Ourense) constitueix una memòria visual única. En escenaris repartits arreu del món, pel seu objectiu han desfilat i segueixen posant dissenys de tots els grans noms del món de la moda nacionals i internacionals, models, actrius i un gran nombre de personalitats rellevants.

Amb aquesta retrospectiva, el Museu inicia la col·lecció de fotografies de moda del Museu Tèxtil i d’Indumentària. Una tasca documental que neix amb l’objectiu d’acreditar un dels sistemes i llenguatges de representació de la moda: la fotografia.

Disseny de l’exposició: Estudi Francesc Pons
Disseny gràfic: Lídia Senserrich
Audiovisual Beyond the look: Isabel Coixet (direcció), Jordi Aazategui (muntatge). Lucy Tillet (ajudant de muntatge i documentació)

Comissari/a

Ramon Prat i Sílvia Ventosa

Àmbits de l'exposició

Activitats relacionades

Peces destacades

Ajuntament de Barcelona