Barcelona Cultura

Papers pintats

Temporal
-

En un context com l’actual, en què el paper pintat torna a tenir protagonisme en el disseny decoratiu, la quarta galeria d’estudi programada pel Museu del Disseny de Barcelona (antic DHUB-Disseny Hub Barcelona), mostra una selecció de 80 papers pintats originals d’èpoques diferents, dels fons del Museu de les Arts Decoratives i del Gabinet de les Arts Gràfiques. El museu presenta, del 7 de juliol al 31 d’octubre de 2010, la galeria d’estudi Papers pintats. Col·lecció del Museu de les Arts Decoratives i del Gabinet de les Arts Gràfiques.

La quarta galeria d’estudi presenta una selecció de papers pintats, integrada per peces locals i internacionals que van des de mitjan segle XIX fins a les tendències més actuals.

Entre els papers pintats històrics la mostra recorre les estètiques que van del darrer terç del segle XIX al darrer terç del XX —amb exemples neoclàssics, eclèctics, modernistes o art déco—, fins a les propostes pop dels anys 1960. Entre les peces exposades hi ha un nombre important de papers pintats d’estil modernista (Art Nouveau), en gran part de procedència europea, que destaquen per la vivesa dels colors i el dinamisme dels dissenys. Mentre que entre els contemporanis es presenten les novetats més significatives dels darrers anys.

Amb motiu d’aquesta nova galeria d’estudi el museu ofereix un programa d’activitats paral·leles, adreçades tant al públic general com als especialistes (dissenyadors, professionals del sector, estudiants...)

Crèdits

Disseny de l'exposició: Sebas Bonet, Cesc Solà / La Creativa
Disseny gràfic: Patrick Brentano / La Creativa
Restauració: Sílvia Armentia, Laia Callejà, Montserrat Florensa i Marta Freixa
Fotografia: Xavi Padrós
Audiovisual: Enric Juste
Desenvolupament interactiu: Focus on Emotion
Correcció i traducció: Montserrat Pérez i Mariam Chaïb
Muntatge: Central de Projectes

En ocasió d’aquesta galeria d’estudi, les empreses i particulars següents han donat papers pintats històrics i contemporanis al Museu de les Arts Decoratives de Barcelona:

5.5 designers
Amis et Acteurs du Papier Peint
Eduard Blanxart i Pàmies
Ich&Kar
Kredema Design
Lisa Bengtsson
Maya Romanoff
Mini Moderns – Absolute Zero Degrees
MIOCulture Europe
Surrealien
Tres Tintas Barcelona
ZNAK Wallpapers

Comissari/a

Maria Teresa Canals, Rossend Casanova

Àmbits de l'exposició

Activitats relacionades

Peces destacades

Catàleg

Vídeos

+Info

Ajuntament de Barcelona