Barcelona Cultura

Premi Catalunya d'Ecodisseny

Temporal
-

El Museu del Disseny acull l'exposició del Premi Catalunya d'Ecodisseny com a activitat vinculada a l'exposició temporal Victor Papanek: La política del disseny.

L'exposició mostra els productes premiats i mencionats al Premi, convocat pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya, i fa un repàs de les candidatures seleccionades i de les bases de l'ecodisseny i la seva contribució a l'economia circular. L’objectiu principal del Premi, dirigit a dissenyadors, fabricants de productes o estudiants, és reconèixer els productes i serveis que, mitjançant uns criteris de disseny sostenibles, redueixen l’impacte ambiental dels seus cicles de vida, des de la seva concepció fins la gestió del residu final, tot passant per la fabricació, la distribució i l'ús. Un repte derivat és, doncs, afavorir també un model de consum més sostenible, amb béns i serveis pensats des del seu disseny per minimitzar els impactes i riscos sobre el medi i la salut.

A la mostra s'hi podran veure productes, productes en desenvolupament i estratègies de foment de productes dissenyats per millorar el seu comportament ambiental al llarg del cicle de vida com per exemple un banc urbà modular, unes bombetes de llavors promocionals, un hotel per a abelles o fil reciclat d'altes prestacions entre altres peces.

Més informació del Premi Catalunya d'Ecodisseny

Àmbits de l'exposició

Catàleg

Activitats relacionades

+Info

Vídeos

Ajuntament de Barcelona