Barcelona Cultura

Prototips de treball. Dissenya, fabrica, prova!

Temporal
-

Aquesta exposició presenta els prototips desenvolupats durant el seminari Smart Geometry que va tenir lloc a Barcelona el mes de març de 2010. Prototips de treball, el tema triat enguany al Smart Geometry, va inspirar els participants a dissenyar i muntar prototips operatius, capaços de verificar el funcionament d’un nou producte o sistema de disseny. Organitzats al voltant de diferents equips d’experts i amb accés a un laboratori de fabricació digital, un robot de cinc eixos i el darrer programari paramètric, els prototips abasten un ampli ventall d’enfocaments i tècniques experimentals. Els prototips que s’exposen són el resultat d’un procés iteratiu en el qual els participants han tingut l’oportunitat de dissenyar, assajar, avaluar i refinar progressivament els seus treballs.

Què és Smart Geometry? Smart Geometry és una xarxa de professionals que pretén estimular i formar arquitectes, enginyers i dissenyadors en el camp del disseny per ordinador i la fabricació digital. Cada any organitza un seminari en el qual estudiants i figures internacionals vinculades amb l’àmbit acadèmic i la pràctica professional col·laboren durant quatre dies per abordar temes relacionats amb el disseny. Aquesta anàlisi constant de temes com la intel·ligència material, l’actuació mediambiental, la lògica estructural o l’ús de processos innovadors de fabricació constitueixen la base per generar un disseny intel·ligent.

Què és el prototipatge? El prototipatge és una part integral del procés de disseny. Els prototips permeten als dissenyadors explorar alternatives, verificar teories i confirmar el funcionament d’un nou producte o sistema de disseny. En general, els prototips es construeixen per posar a prova aquells aspectes de disseny que encara no s’han resolt: per exemple, el funcionament o la idoneïtat d’un enfocament concret. Per la seva mateixa definició, els prototips se situen en la intersecció crítica entre les idees i la realitat material i constitueixen el camp de proves de l’èxit o dels fracàs d’un producte.

Crèdits

Organització i producció: Museu del Disseny de Barcelona (antinc DHUB- Disseny Hub Barcelona)
Comissari: Jonathan Rabagliati
Coordinador de continguts: Carlos Ipser
Coordinadora de l’exposició: Àngela Cuenca
Disseny de l’exposició: Jordi Torres
Disseny gràfic: Francesco Vedovato
Vídeos: ON i ON comunicación
Textos: Jonathan Rabagliati
Revisió i traducció: Glòria Bohigas, Graham Thomson
Instal·lació de l’exposició: Jordi Ballester

Smart Geometry Workshop
rganitzadors: Xavier De Kestelier, Jonathan Rabagliati
Principal proveïdor de programari i patrocinador: Bentley
Amfitrió dels tallers: IAAC
Agraïment especial a: Marta Malé-Alemany

Dates

-

Àmbits de l'exposició

Activitats relacionades

Catàleg

+Info

Vídeos

Ajuntament de Barcelona