Barcelona Cultura

Adeu a Barbaformosa

Isabel Barba Formosa ens ha deixat de manera sobtada molt pocs dies després que ho fes el seu mestre, Jordi Aguadé. Vital, generosa i sempre disposada a ajudar i compartir els seus coneixements i la seva experiència, la trobarem molt a faltar.

Es va formar a l’Escola Massana, on més tard exercí el seu mestratge, especialment en el treball del torn, sent-ne un referent. De caràcter inquiet, va treballar al taller de Jordi Aguadé, a qui sempre va considerar el seu mestre, completant els seus estudis a la facultat de Belles Arts on va treballar intensament l’escultura en ferro i ceràmica.

Tota aquesta experiència ha quedat plasmada en la seva obra ceràmica: en el treball virtuós del torn, les formes escultòriques, els contrastos de colors i materials... sempre posats en dubte, cercant el moviment, la deformació, i arribant a allò que ella anomenava “in-utilitari”. 

Una llarga trajectòria que podem seguir a través de les obres conservades al Museu del Disseny que posen de manifest la fusió entre un gran coneixement ceràmic i l’estímul de la inquietud constant i el seu íntim inconformisme.

Barbaformosa, ceramista, mestra i amiga, et recordarem sempre.

 

 

Ajuntament de Barcelona