Barcelona Cultura

Aquestes són algunes de les exposicions que podràs veure al Museu del Disseny i al Disseny Hub l’any 2023!

Pocs dies abans d’encetar el nou any, el Disseny Hub ha anunciat les exposicions que formaran part de la programació de l’any vinent pel Museu del Disseny i pel Disseny Hub. A les cinc exposicions permanents que es poden visitar actualment al Museu del Disseny, s’hi sumen diverses propostes on l'art digital, l'art urbà, la ceràmica i les dones dissenyadores són protagonistes. Te les expliquem:  
  

  • Digital Impact  

Una experiència d'art i disseny entre el món físic i virtual que mostrarà els treballs d'artistes digitals de renom internacional com Refik Anadol, Universal Everything, Random International, Brendan Dawes i Field, a més dels locals Domestic Data Streamers, Alba G. Corral i Antoni Arola. 

Dirigida per Pep Salazar i comissariada per Héctor Ayuso, aquesta exposició proposa una experiència, una ciutat per explorar i un mapa on posar nom a aquelles persones que creen el present i el futur de l'art en l’era digital. 

Del 28 d’abril al 27 d’agost de 2023, al Disseny Hub.  
  

  • La voluntat de Picasso. Les ceràmiques que van inspirar l'artista  

L’exposició pren com a punt de partida la donació de 16 ceràmiques als Museus d’Art de Barcelona i proposa un relat que s'inicia en l’exposició “La Céramique Espagnole du XIIIè siècle a nos joursque va tenir lloc el 1957 al Palais Miramar de Cannes. Picasso, en veure les peces exposades, exclamà “Però és possible que hagin fet això abans que jo?” 

Aquesta admiració per la tradició ceràmica espanyola es va traduir en la donació d’obres de l’artista que es troben actualment al Museu del Disseny de Barcelona, les col·leccions del qual configuren una de les més importants del panorama ceràmic del nostre país. En aquesta mostra es posa de manifest l’estima que Picasso va tenir per Barcelona.  

Del 21 de juny al 17 de setembre, al Museu del Disseny.  
  

  • TVBOY. The Invasion  

  
A l’estiu el Disseny Hub serà envaït per l'art urbà de Tvboy amb el projecte "TVBOY. The Invasion". Fins a 70 obres de l'artista, que inclouran pintures originals sobre tela, instal·lacions i fotografies d'street art, ocuparan diferents espais del Disseny Hub, interactuant amb l'arquitectura de l'edifici.  

Les obres giraran entorn dels quatre temes que caracteritzen l'obra de Tvboy i que es presentaran com a itineraris temàtics del projecte: l'amor, el poder, els herois i la història de l'art.  

Del 5 de juliol al 10 de setembre, al Disseny Hub. 

  • Som aquí! Les dones en el disseny, 1900 - avui  

A la tardor, el Disseny Hub oferirà aquesta exposició que és un estudi crític dels èxits i les condicions de treball de les dones dissenyadores durant el segle passat. La mostra presentarà objectes creats per protagonistes femenines en diferents àmbits del disseny que van des del moble, l'interiorisme, el disseny gràfic i la il·luminació fins al tèxtil, la ceràmica i la joieria. Entre les dissenyadores que s'hi inclouran hi ha Charlotte Perriand, Gae Aulenti, Lina Bo Bardi o Eileen Gray. 

L'exposició és una producció del Vitra Design Museum de Weil am Rhein (Alemanya). A Barcelona inclourà el resultat d'una investigació duta a terme des del Museu del Disseny.  

Del 5 d'octubre al 7 de gener de 2024, al Disseny Hub. 

 

 

 

Ajuntament de Barcelona