Barcelona Cultura

BAG Disseny STUDIO dona quatre testos Voltasol

De la mà de Xavier Mora, dissenyador i fundador de BAG Disseny Studio, el Museu del Disseny ha rebut la donació de quatre testos Voltasol  (large, medium, mini i nano) que passaran a formar part de la Col·lecció de Disseny de producte.

Voltasol és un test de terracota especialment dissenyat per moure's amb la trajectòria del sol o el vent, fet que explica la seva peculiar inclinació, amb l'objectiu de facilitar l'orientació de les plantes i, així, ajudar-les a créixer millor. està fabricat artesanalment amb materials 100% naturals i reciclables, amb ceràmica vermella de Girona.

El Museu del Disseny de Barcelona ha valorat el concepte innovador que evita l'estat estàtic habitual dels testos convencionals, el material utilitzat respectuós amb el medi ambient i el treball artesà aplicat al disseny per tal d’incloure la peça a la Col·lecció de Disseny de producte. Aquestes peculiaritats també han portat a Voltasol a guanyar nombrosos premis com el WIN Awards. World Interior News a Londres, l'or al millor disseny de producte en la categoria Jardineria al German Design Award, el premi IDA de Plata en Flora als Estats Units, l'or a l’European Design Award a Holanda, el Red Dot disseny de producte a Alemanya i el premi especial a la Sostenibilitat, Land Rover BORN Awards a Itàlia l'any 2019.

Ajuntament de Barcelona