Barcelona Cultura

Càritas i l’ONCE, protagonistes de la segona edició de ‘Disseny per a la inclusió’

La segona edició de ‘Disseny per a la inclusió. El procés com a resultat’ s’ha posat en marxa aquest mes de febrer. Després de l’èxit de l’any passat, enguany aquesta iniciativa del Museu del Disseny i l’Associació Ojalà Projects comptarà amb la participació de Càritas i l’ONCE.

Els dos grups treballaran projectes d’aprenentatge i cocreació centrats en els àmbits del disseny de producte i del disseny d’interiors. Per una banda, un conjunt de persones amb discapacitat visual de l’ONCE formarà grup de treball amb alumnat de les escoles BAU, IED, LCI i la UOC per desenvolupar un projecte de disseny de producte que doni resposta a les dificultats que tenen les persones invidents en relació als objectes que els envolten en el seu dia a dia. Les sessions de cocreació tindran lloc cada dimecres entre el 2 de març i el 25 de maig, i el tutor d’aquest projecte serà el dissenyador de producte Josep Novell.

D’altra banda, un grup de persones en reinserció social penitenciària de l’associació Càritas treballarà amb l’alumnat de l’ESDAPC en un projecte de disseny d’interiors. En aquest cas, es posarà el focus en entendre l'espai com a un element més d'integració social, potenciant el concepte de llar. Les sessions de cocreació del grup format per ESDAPC i Càritas tindran lloc tots els dimarts a partir de l’1 de març i fins al 31 de maig, i la tutora serà la Dra. en arquitectura i docent d'ESDAPC, Amaya Martínez, que ja va participar en la primera edició de ‘Disseny per a la inclusió’.

Les sessions de cocreació es complementaran amb una sèrie de visites i sessions de formació al Museu del Disseny, com per exemple "Psicologia i valors" o "Metodologies, Innovació i Disseny Social". El projecte culminarà amb la presentació final dels processos de cocreació desenvolupats per tots els grups durant la primera quinzena de juny en el marc de la Barcelona Design Week.

Clica aquí per veure com va ser ‘Disseny per a la inclusió’ 2021.

Ajuntament de Barcelona