Barcelona Cultura

Documents per entendre objectes

Podem dir que el disseny gràfic, la moda, el disseny de producte o les arts visuals ajuden a entendre el pensament i la societat de cada època. Però com podem conèixer el context en què es conceptualitza i es crea un objecte de disseny? Al nostre Centre de Documentació tenim sempre la resposta: els diversos arxius de dissenyadors del país ens ajuden a comprendre cada peça del museu

Com a part del Museu del Disseny, el Centre de Documentació recull tota aquella documentació que pot ajudar a conèixer millor els objectes que formen part de les seves col·leccions, així com el seu context: els creadors, les empreses productores o el procés creatiu.

Un dels principals objectius del centre és recopilar arxius de professionals, institucions i empreses, que ens puguin aportar documentació original sobre els processos de creació, difusió, venda i ús dels objectes. D’aquesta manera podem comprendre amb tot tipus de detalls l’evolució del logotip del MACBA, de la mà de la dissenyadora Toni Miserachs, els esbossos de les creacions de moda d’Asunción Bastida, la producció gràfica d’impremtes com Litografía F. y R. Bastard o l’encesa del pebeter dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, de Carles Riart.

Consulta tots aquests documents fent la teva reserva al Centre de Documentació, t’hi esperem!

 

Ajuntament de Barcelona