Barcelona Cultura

El Museu del Disseny se suma a la Homo Faber Guide

El Museu del Disseny de Barcelona s’ha sumat al projecte Homo Faber Guide de la Michelangelo Foundation, una organització internacional sense ànim de lucre que impulsa l’artesania i que llença avui una plataforma interactiva d’artesania i disseny, de la qual el Museu del Disseny n’és part.

La Homo Faber Guide busca situar el món de l’artesania europea a l’abast de tothom, donant accés al treball de mestres artesans, nous talents, galeries, museus, manufacturers i tallers d’arreu del continent. El Museu del Disseny de Barcelona s’hi uneix amb la voluntat de recordar a les persones la capacitat de creació que tenim a les nostres mans, així com per mostrar al món l’artesanat i el disseny de casa nostra.

A través de la plataforma podreu descobrir artesans de totes les cantonades d’Europa, des dels ceramistes d’Estocolm fins als joiers de Sant Petersburg, passant pels bufadors de vidre de Venècia. Amb la possibilitat de cercar per països, ciutats, persones o temes, podreu veure a través de la pantalla com la riquesa de materials, combinada amb les infinites habilitats humanes, creen objectes únics.

Podreu sumar-vos a visites virtuals guiades per experts, tallers i sessions d'aprenentatge. Tot a un clic de distància, també a través d'una aplicació mòbil. Amb aquesta plataforma, el Museu del Disseny fa xarxa amb 80 museus més, 150 galeries i 650 artesans de 25 països d’Europa, alhora que participa de la creació i implementació d’una eina que, per a l’usuari, pot esdevenir un viatge per l’art, el disseny i l’artesania del nostre continent.

Ajuntament de Barcelona