Barcelona Cultura

El Museu incorpora el llegat d’America Sanchez

Són 116 peces de disseny gràfic i una gran part de l’arxiu professional de Juan Carlos Pérez Sánchez, conegut professionalment com a America Sanchez, que ja formen part de la col·lecció de disseny gràfic del Museu i de l’arxiu del Centre de Documentació. El dissenyador, guardonat en sis ocasions amb el premi Laus de l’ADG/FAD i amb un Premi Nacional de Disseny, ha fet efectiva la donació de peces aquesta mateixa setmana.

Nascut a Buenos Aires l’any 1939 i de formació autodidacta, s’ha especialitzat en el disseny d’identitat corporativa i en la creació de símbols, treballant el cartellisme, la tipografia, el dibuix, la fotografia o la publicitat. Una bona part d’aquests projectes han passat a formar part del Centre de Documentació i es podran consultar properament. A més, una selecció del centenar de peces de disseny es convertirà en protagonista de l’exposició permanent que s’està preparant de cara al 2018.

Quins són els seus projectes més coneguts? La imatge corporativa del Museu Picasso de Barcelona, la gràfica per a Torraspapel, el mural panoràmic per al Fòrum de les Cultures, els cartells de les festes de la Mercè 2005 o la creació del logotip per a la candidatura de Barcelona ’92, que enguany celebra el 25è aniversari.

America Sanchez és un gran experimentador i descobridor d’una gran diversitat de llenguatges, tècniques i recursos gràfics, que li han valgut diversos premis i la incorporació d’una de les seves creacions (la sèrie Nens) al Museu d’Art Modern (MoMA) de Nova York. Ben aviat podràs descobrir el llegat del dissenyador a les sales del Museu!

Ajuntament de Barcelona