Barcelona Cultura

Els barrets de Balenciaga viatgen a Getaria

Després de la seva estada al Museu del Disseny de Barcelona, 'BALENCIAGA. L'elegància del barret' viatja cap al país basc per ser exposada al Cristóbal Balenciaga Museoa de Getaria des del 29 d’octubre del 2021 fins al 8 de maig del 2022. La mostra és fruit d'anys de recerca conjunta sobre les col·leccions de barrets dels dos museus, esdevenint així una exposició coproduïda entre les dues institucions. De fet, compta amb el comissariat de Sílvia Ventosa per part del Museu del Disseny i d’Igor Uria per part del Cristóbal Balenciaga Museoa.

Des d'una òptica contemporània, ens aproxima a la importància que tenia aquest accessori per a distingir-se en el context social i cultural de l'època, donat el gran prestigi que suposava ser clienta de Balenciaga.

Al Museu del Disseny aquesta exposició es va poder veure del 17 de juny al 3 d’octubre de 2021 i va ser una de les més destacades de la temporada. En total, la van visitar 27.918 persones, i l’espai de coneixement va comptar amb 5.341 usuaris i 5.732 documents consultats.

A ‘En primera persona’ vam parlar amb els dos comissaris per conèixer més a fons l’estil de Balenciaga i la importància del barret en el seu treball. A més, vam acompanyar l’exposició d’uns filtres a Instagram on els usuaris es van poder emprovar virtualment tres de les peces exposades.

Cal destacar també que l'exposició es va dur a terme seguint els criteris de sostenibilitat ambiental. I és que la museografia va ser ideada tenint en compte aspectes com la flexibilitat, l'adaptabilitat, la reciclabilitat, la procedència, la innocuïtat, l'eficiència i la reducció, aspectes que es mantenen a la mostra que es podrà visitar a Getaria.

Ajuntament de Barcelona