Barcelona Cultura

Els museus d’arts celebren la diversitat

La Xarxa de Museus d’Art de Catalunya (XMAC), de la qual en forma part el Museu del Disseny de Barcelona, s’adhereix a les reivindicacions del Dia de l’Orgull amb una nova acció encarregada a l’artista Randomagus (Agustí Martínez).

L’objectiu és integrar en una obra d’art referents de les diversitats sexuals i de gènere. Per fer-ho, l’artista ha elaborat un collage utilitzant imatges d’obres de les col·leccions d’art catalanes i les ha dotat d’un nou sentit a través de superposicions, embelliments i elements florals i animals. Una rua de l’orgull pròpia de la XMAC que es podrà veure a través dels perfils de les xarxes socials dels diferents museus de la xarxa, el mateix Dia de l’Alliberament LGBTIQ+, el 28 de juny. A més, l’endemà l’obra original es presentarà al Museu d’Art de Cerdanyola.

La peça que hem triat des del Museu del Disseny és un tapís de Tomàs Aymat, datat de 1923 i que representa Diana, deessa romana de la caça, la natura i la lluna. Aquesta figura femenina, al centre amb arc i fletxes a la mà, se li atribueix identitat lèsbica.

Aquesta acció se suma a les iniciades el 2020 per visualitzar els museus com a referents de la diversitat d’identitats a través de les seves col·leccions d’art.

 

Ajuntament de Barcelona