Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Barcelona Cultura

En record d’Oriol Bohigas

En tenir coneixement del traspàs d’Oriol Bohigas, li devem un record i sobretot un agraïment especial per la seva ingent labor urbanística i cultural a la nostra ciutat.

Des del Museu del Disseny de Barcelona volem recordar que va ser ell qui, sent Regidor de Cultura, n’impulsà la seva creació, a partir d’una mirada plural i oberta al món. D’una banda, partint de les grans col·leccions municipals d’arts decoratives i industrials i, de l’altra, integrant-hi la primera col·lecció de disseny industrial, que es formà a partir d’aquell moment, i que considerem el fonament del nou projecte. El procés va ser complex, llarg i controvertit i compartit per molts professionals de les distintes àrees a l’entorn d’aquests temes, però finalment el Disseny Hub Barcelona va prendre forma a la Plaça de les Glòries i n’esdevingué la seva seu. Un edifici, que va ser obra de MBM (Martorell, Bohigas, Mackay, Capdevila i Gual) i que avui és el centre de referència del disseny a la ciutat.

El Museu del Disseny és el responsable de vetllar pel patrimoni cultural que constitueixen les col·leccions de disseny industrial o de producte, gràfic i de moda, com també les col·leccions d’arts decoratives i industrials, com ara la ceràmica, el moble, els teixits o el vidre. Bohigas també era un home del patrimoni, que coneixia molt bé i defensava arreu. Vetllar pel patrimoni significa conservar-lo, estudiar-lo, generar-ne coneixement i debat, i compartir-lo amb tots els públics. En paraules seves, el museu calia que “fos un fort punt d’irradiació de múltiples estudis dedicats al disseny i al seu entorn teòric i professional”. Ens agradaria assolir aquest objectiu pel qual treballem a través dels nostres programes de documentació i estudi, com d’exposicions i activitats.

Gràcies, Oriol, per una iniciativa que ha situat Barcelona en el món internacional del disseny. Descansa en pau.

Pilar Vélez, directora del Museu del Disseny.

Barcelona, 1 de desembre del 2021.

 

 

Ajuntament de Barcelona