Barcelona Cultura

Javier Aranburu, guanyador dels Premis Lux 2019 en la categoria de Moda i Bellesa

El passat 28 de novembre el Museu del Disseny va acollir la cerimònia de lliurament dels Premis de Fotografia Professional LUX 2019, convocats per l’Associació de Fotògrafs Professionals d’Espanya (AFPE). Des de 1993 els guardons reconeixen les millors obres fotogràfiques realitzades per artistes professionals i s’han consolidat com un referent en el sector.

Com en edicions anteriors, l’obra guanyadora de l’or en la categoria de Moda i Bellesa ingressarà en la col·lecció de fotografia  de moda del museu. Enguany, el guanyador ha estat Javier Aranburu per la seva obra “Beyond Black”. Ja en formen part les obres de professionals guardonats en aquesta categoria en edicions passades, com ara Irene Sekulic (2016), Alberto G. Puras (2017) i Pep Àvila (2018).

L’obra d’Aranburu es caracteritza per la seva creativitat i varietat temàtica aixçi com l’harmonia i l’equilibri cromàtic en la composició de la imatge. Ha treballat per marques com Nike, Chanel i Warner Music, i les seves fotografies s’han publicat a revistes com Vogue, Elle i El País Semanal. Recentment ha organitzat diferents exposicions a Roma i San Francisco, i ha estat reconegut amb una menció d’honor als Premis de Fotografia Internacional (IPA) a Los Angeles.

Aviat trobaràs el projecte guanyador a la nostra col·lecció de fotografia de moda en línia.

Ajuntament de Barcelona