Barcelona Cultura

La Xiloteca. Un nou recurs al voltant de la fusta al Centre de Documentació del Museu del Disseny

Des del 8 de maig estrenem un nou recurs al Centre de Documentació del Museu del Disseny: La Xiloteca, una col·lecció de referència de mostres de fusta. El conjunt permet fer tasques d'identificació, així com conèixer de primera mà les característiques d'un conjunt significatiu d'aquest material natural.

Aquest recurs, de gran utilitat pel personal del museu, per a la gestió de les col·leccions de mobiliari i les seves activitats, estarà disponible també per a la seva lliure consulta dins del mateix espai públic del Centre de Documentació, durant el seu horari habitual d'atenció, i complementa la secció de documents relacionats amb aquest material.

La Xiloteca inclou 138 mostres de fustes diferents, majoritàriament europees, però també fustes exòtiques importades d'Àfrica, Àsia i Amèrica. Cadascuna porta gravat el seu nom comú i científic, i anirà associada a unes fitxes de referència.

La Xiloteca és un projecte de col·laboració entre l'Associació per a l'Estudi del Moble, propietària de les mostres i responsable de la seva selecció i estudi científic, i el Museu del Disseny, que la inclou dintre dels recursos disponibles en el seu Centre de Documentació. La revisió i normalització lingüística ha estat realitzada pel Termcat, amb la participació de l’Associació per a l’Estudi del Moble, d'experts en botànica de la Universitat de Barcelona i enginyers forestals vinculats a la Universitat de Lleida i a la Generalitat de Catalunya.

Ajuntament de Barcelona