Us informem que per tasques de millora en les infraestructures tecnològiques de l'Ajuntament de Barcelona, aquest cap de setmana la Seu Electrònica, Guia BCN, l'Oficina Virtual de Tràmits, el Servei d'Atenció en Línia al Ciutadà i l'Agenda 500 estaran fora de servei. També es poden veure afectats altres serveis d'aquest web.

L'horari previst d'aquesta actuació és des de dissabte, a les 15.00 hores, fins dilluns, a les 00.00 hores.

Disculpeu les molèsties que us puguem ocasionar.

Barcelona Cultura

Objectes comuns i accessibles

La nova exposició permanent ‘Objectes comuns. Històries locals, debats globals’ fa una revisió a la col·lecció de disseny de producte del Museu. Però una de les característiques més importants d’aquesta nova mostra és l’aposta per l’accessibilitat en aquest nou espai.

L’exposició compta amb un conjunt de mesures d’accessibilitat per fer més fàcil l’accés i el gaudi de la cultura a tots els públics. Per exemple, podem trobar estacions tàctils. Hem seleccionat sis peces destacades a través de les quals es pot gaudir del contingut de l’exposició i que estan dissenyades per poder explicar els conceptes essencials de cada àmbit. Es tracta de tres peces originals, una làmina i dues reproduccions. A més, cada objecte va acompanyat d’una explicació en braille, audiodescripció i guiatge tàctil, i un mecanisme per facilitar l’aproximació a persones usuàries de cadira de rodes.

En segon lloc, s’han aplicat mesures d’accessibilitat pel que fa a l’espai. Per tal de facilitar la circulació i orientació, hem tingut en compte diferents criteris a l’hora de dissenyar el recorregut. Així, les sales disposen d’una il·luminació adient sense punts d’enlluernament, no existeixen ressalts ni tampoc canvis de nivell, i es permet la circulació per l’espai d’una manera àmplia i diàfana.

L’accessibilitat comunicativa és també un dels criteris presents a l’exposició. I és que tots els panells informatius i cartel·les tenen amb una mida de lletra adequada per a la seva lectura, una tipografia tipus pal que evita les cursives o majúscules, un contrast suficient entre el text i el fons, i una fàcil associació entre els objectes i la informació. A més, les explicacions també es poden trobar en format auditiu a través d’una aplicació d’audioguies que permet la transcripció del contingut locutat, audiodescripció i guiatge tàctil de les peces accessibles i contingut en llengua de signes catalana (LSC).

Per altra banda, hi ha la possibilitat de fer visites guiades i tallers accessibles per a grups per aprofundir en els continguts de l’exposició.

D’aquesta manera, des del Museu del Disseny mantenim el compromís amb l’accessibilitat, essent un centre obert i funcional per a tothom.

 

Ajuntament de Barcelona