Barcelona Cultura

Posicionament dels museus de Barcelona davant les protestes climàtiques recents

Durant les darreres setmanes, diversos centres d’art d’arreu del món han sigut objecte d’accions per part d’organitzacions que pretenen protestar contra el canvi climàtic. Barcelona ha sigut una de les ciutats que ha viscut un d’aquests episodis, el passat diumenge 13 de novembre, al Museu Egipci.

Els museus de Barcelona volem convidar a fer una reflexió general sobre la naturalesa d’aquestes protestes. Entenent que no es tracta d’una pulsió iconoclasta sinó de cridar al màxim l’atenció sobre un problema urgent i global. Però els museus i centres patrimonials són, per la seva naturalesa, espais de coneixement i de reflexió compartida, i compromesos amb la sostenibilitat i els grans problemes del nostre temps. Per això el patrimoni i la protesta climàtica van i han d’anar de la mà, no l’un contra l’altra.

Els museus de Barcelona reafirmem el nostre compromís amb la lluita pel medi ambient i demanem alhora no emprendre accions que posin en risc el patrimoni de la ciutat, així com expressem la nostra absoluta solidaritat amb el Museu Egipci de Barcelona i la resta de centres afectats.

Ajuntament de Barcelona