Barcelona Cultura

Prestem documents per a una exposició sobre la Sala Bocaccio

El Centre de Documentació del Museu del Disseny de Barcelona ha prestat 4 documents del fons d'arxiu de la dissenyadora gràfica Toni Miserachs per a l'exposició "Bocaccio. El temple de la gauche divine" que es pot veure al Palau Robert de Barcelona. Es tracta de maquetes per al disseny del logotip de Bocaccio, realitzat per Toni Miserachs i Xavier Regàs el 1966.

L'exposició es podrà visitar fins al 13 abril de 2020. El projecte, comissariat pel periodista Toni Vall, vol mostrar el caràcter de Bocaccio com a mite barceloní i català. El famós local del carrer Muntaner 505 on es trobaven artistes, intel·lectuals i altres professionals liberals (arquitectes, editors literaris, dissenyadors...) pertany a la fesomia històrica de la Barcelona de la Gauche Divine, la de finals dels anys seixanta, capbussada en l’esperança de nous aires, de la fi previsible d’un règim autoritari contra el que es rebel·laven els joves de l’època. 

El Centre de Documentació del Museu del Disseny custodia el fons d’arxiu de la dissenyadora gràfica Toni Miserachs, autora, conjuntament amb Xavier Regàs, del logotip de Bocaccio i del disseny d’altres documents de comunicació de la sala. Aquest fons conviu al Museu del Disseny amb el de l'interiorista Xavier Regàs i els d'altres professionals del disseny gràfic com Yves Zimmermann o America Sánchez.

Ajuntament de Barcelona