Barcelona Cultura

Prop de 30.000 persones s’endinsen en el pensament de Victor Papanek

L’exposició temporal “Victor Papanek: La política del disseny” va tancar les seves portes el passat diumenge 2 de febrer. Després de tres mesos, prop de 30.000 persones van endinsar-se en aquesta mostra coproduïda amb el Vitra Design Museum i la Papanek Foundation, que redescobria Papanek com un dels pioners en el disseny social i ecològic més influents del segle XX i traslladava les seves idees al segle XXI amb propostes de dissenyadors i artistes.

Paral·lelament a la mostra, el Museu del Disseny va organitzar un programa d’activitats, tallers i conferències, dirigit tant a públic general de totes les edats com a les escoles de disseny i professionals del sector. Les reflexions que van sorgir durant el cicle, que va comptar amb més de 1.800 participants, s’han recollit a Univers Papanek, una publicació digital que ha editat el museu amb l’editorial del Núvol.

A proposta del Museu, i partint de principis propugnats per Papanek com la sostenibilitat, l’accessibilitat i el codi obert, més de 300 alumnes de tretze escoles de grau de disseny van treballar en projectes de senyalització de les exposicions permanents de disseny gràfic i de producte del Museu, així com en el disseny d’entorns de joc infantil. Els 110 projectes resultants es van poder veure a la mostra “En el camí de Victor Papanek”.

Ara l’exposició “Victor Papanek: La política del disseny” viatjarà al C-mine Design Centre, a la ciutat belga de Genk, on es podrà visitar del 7 de març fins al 24 de maig.

Ajuntament de Barcelona