Barcelona Cultura

Sybilla i Gaudí, els nous préstecs del Museu del Disseny

Aquesta temporada de tardor-hivern el Museu del Disseny participa en dues exposicions temporals a través de préstecs de diferents peces de la col·lecció, les dues ubicades a Madrid.

La primera d’aquestes mostres és Sybilla. El hilo invisible, organitzada per la sala Canal Isabel II de l’Ajuntament de Madrid. Una exposició per homenatjar la figura de la dissenyadora Sybilla, emmarcada dins del projecte destinat a divulgar la moda com a expressió artística i que ja ha produït quatre grans exposicions entorn  d’aquest tema. Es tracta d’un recorregut per les principals peces de la dissenyadora tot analitzant la seva trajectòria i posant en relleu les característiques que defineixen el seu treball. El préstec del Museu del Disseny està compost per set conjunts datats d’entre 1984 i 2000, quatre dossiers de premsa de diferents col·leccions i tres catàlegs dels anys 1989, 1990 i 2003. La mostra es pot veure fins al 15 de gener del 2023.

La segona mostra, Gaudí, està organitzada pel CentroCentro de Madrid. Una exposició que pretén mostrar una aproximació clara i didàctica sobre l’obra de Gaudí a través de plànols, dibuixos, maquetes, mobles, fotografies d’època o diversos audiovisuals. En aquest cas, les peces que formen part del préstec són un marc de porta datat del 1906, una reixa de 1906 i un medalló d’entre 1903 i 1904. L’exposició es pot veure fins al 12 de febrer del 2023.

 

Ajuntament de Barcelona