Barcelona Cultura

Toquem fusta a través d'activitats

A partir del 9 de novembre el Museu del Disseny acollirà Toquem fusta! Disseny, fusta i sostenibilitat, una exposició centrada en la fusta com a material clau al servei de l’evolució cultural humana. La mostra arribarà acompanyada de diverses activitats.

A partir del 16 de novembre diversos experts en natura, comunicació i història de l’art faran visites guiades gratuïtes a l’exposició a l’activitat Toquem fusta! vist per.... Jordi Sargatal, Txell Bonet i Jesús Ángel Prieto seran els encarregats de fer-les.

Per altra banda, enguany la jornada Disseny per viure se centrarà en l’exposició. De la mà d’Òscar Guayabero i de diferents experts, parlarem de la vida al bosc, la seva gestió, el profit que en traiem, la manufactura de la fusta i l'ús dels objectes que s'hi extreuen, així com del reciclatge i re-ús d'aquests objectes i materials. La jornada, que serà d’entrada gratuïta, se celebrarà el 23 de novembre.

A més, l’1 de desembre comptarem amb la taula rodona Mirades cap a una sostenibilitat responsable: la natura model referent de la biociutat, al voltant d’uns dels eixos principals de la mostra: la necessària i urgent sostenibilitat. Es parlarà del paper dels boscos en les dinàmiques de crisi ambiental contemporànies, de com la natura pot servir d'inspiració a les biociutats i ser un model d'urbanisme sostenible, i de què pot aportar el disseny als processos de producció i al consum responsable.

Els més petits i petites també podran gaudir de la mostra a través de diferents activitats. Per una banda, a partir del 13 de novembre començarà el taller Sentiràs la fusta. Experiència amb els cinc sentits, ideat per l’Associació per a l’Estudi del Moble i on prendrem consciència dels beneficis que ens aporten els arbres a través de la fusta. Per altra banda, els tallers infantils de Nadal inclouran Justa la fusta!, una activitat on es visitarà la mostra tot explorant les qualitats del material de manera dinàmica i creativa. 

A més a més, l’exposició inclourà diferents espais i activitats. Podrem gaudir de l’activitat Munta i desmunta mobles d'avui com feien segles abans, un taller-exposició de peces de fusta realitzades per experts en disseny i construcció de mobles. Per altra banda, la mostra comptarà amb visites comentades per al públic individual i per a grups.

I pels qui vulguin descobrir més, també hi haurà un espai de coneixement creat pel Centre de Documentació del museu, amb la col·laboració de la Biblioteca El Clot – Josep Benet i l’Associació per a l’Estudi del Moble. Una oportunitat d’aprofundir en el contingut de la mostra a través d’una selecció de llibres, material audiovisual, catàlegs i, fins i tot, una selecció de jocs fabricats en fusta.

En paral·lel, es podrà gaudir del cicle de visites guiades a sis instal·lacions (empresa de producció, centre d’investigació i cases) per comprendre la cadena de valor de la fusta d’avui, de la mà dels seus autors. Una activitat que començarà el 10 de novembre i que està organitzada pel World Wood Future, coordinador de la casa Mòdul Hàbitat Mediterrani que es podrà veure a l'exposició.

 

 

Ajuntament de Barcelona