Barcelona Cultura

Torna la Barcelona Design Week

La 16 edició de la Barcelona Design Week (BDW) es divideix enguany en dues cites. La BDW Pro, que se celebra del 7 al 17 de juny amb una programació de caràcter professional, i la BDW City Festival, que tindrà lloc del 7 al 30 d’octubre, per apropar la creativitat al públic general i formada principalment per activitats presencials i participatives arreu de la ciutat.

De la mà del Barcelona Centre de Disseny i amb la col·laboració del Museu del Disseny i el FAD, el lema d’aquest any,  “Think, Design, Act”,  vol reflectir un missatge sobre com el disseny ha d’afrontar el moment actual: pensar en clau disseny, dissenyar i implementar noves solucions i models més sostenibles, econòmicament viables i enfocats a les necessitats reals de les persones. Les jornades volen mostrar com el disseny pot ser un aliat clau per a qualsevol sector tot posant les persones al centre.

La primera cita, la BDW Pro, consta principalment de taules rodones o col·loquis presencials, online i híbrids. És el cas la conferència ‘Oportunitats i accions. Innovació social des de les escoles de disseny’, organitzada des del museu junt amb la xarxa EDIVI (Educació per al disseny per viure, xarxa de centres d’ensenyament superior de disseny per a la innovació social i la sostenibilitat), un debat virtual sobre les noves oportunitats que com a societat es presenten arran de la pandèmia. Una altra activitat destacada és la Nit ADG Laus 2021, per conèixer els projectes guanyadors de la 51a edició dels Premis ADG Laus de l’ADG-FAD.

Des del Centre de Documentació del Museu del Disseny, a més a més, presentem el projecte Memòria oral del Disseny a Barcelona, que hem estat treballant  durant els darrers 3 anys. A través d’entrevistes, hem recollit la memòria viva de dissenyadors, fabricants, editors i distribuïdors d’algunes de les peces més rellevants del disseny industrial a Catalunya, en un procés que tot just ara comença a prendre forma.

També s’engloben dins de la BDW Pro les exposicions temporals ‘MIRALLES. Perpetuum Mobile’, ‘El millor disseny de l’any’ i ‘BALENCIAGA. L’elegància del barret’, que obrim al públic el pròxim 17 de juny. 

Si no us voleu perdre cap activitat de la BDW Pro, des d’aquest enllaç podeu veure el calendari d’aquesta edició.

 

Ajuntament de Barcelona