Barcelona Cultura

Jornades Disseny per viure. Diversitat funcional, pròtesis i cíborgs

Material de premsa

En la tercera edició d'aquestes jornades intentarem oferir una mirada propositiva al voltant de la diversitat funcional. Tots, en algun moment, sigui per malaltia, edat, accident o simplement per haver-nos trencat una cama no respondrem al cos normatiu. Normalment les pròtesis externes ens ajuden a obtenir unes capacitats retallades. En realitat tots utilitzem pròtesis, de les ulleres a la roba, del llenguatge als mòbils, estem envoltats d'eines que augmenten les nostres capacitats.

Durant tres dies veurem idees, propostes, projectes, que exploren com el disseny pot fer de mediador entre nosaltres i les nostres capacitats o la manca d'elles. Tecnologia, disseny, empatia i una mirada social poden transformar en empoderament una situació inicial de discapacitat. Des de l'art a l'esport, dels còmics de superherois al documental, una ullada transversal a un tema complex però alhora engrescador.

Unes jornades d’accés gratuït, comissariades pel paradissenyador Òscar Guayabero, per conèixer projectes, experiències i reflexions sobre el disseny conscient i l'accessibilitat.

Consulteu el programa

Fotografies per a premsa

Ajuntament de Barcelona