Barcelona Cultura

Presentació d' “ADAW/LLUM. Construint futurs a través d’un procés de disseny social”

Material de premsa

El proper 28 de febrer, a la planta -1 del Museu del Disseny presentarem  ADAW / LLUM una instal·lació efímera de 18 làmpades que tanca un projecte de creació, educació i disseny resultat de la col·laboració entre EINA, Centre Universitari de Disseny i Art de Barcelona (UAB), Fundació Adsis i el Museu del Disseny. Una iniciativa en la que un grup de 20 joves usuaris de Fundació Adsis, d’estudiants de Pedagogia del Disseny d’EINA i de l’equip del Servei Educatiu del Museu han explorat, a través de la pràctica, el disseny com a eina d’aprenentatge i transformació de l’entorn. 

El projecte ADAW / LLUM s’ha articulat  al votant d’aquest grup de joves d'origen immigrant que estan o han estat sota la tutela de l’Administració i que dins el Servei d’Activació Competencial de Fundació Adsis reben formació i acompanyament per facilitar-los l’accés al mercat laboral.  En aquest marc, els i les estudiants del Grau de Disseny d’EINA han fet equip amb ells establint dinàmiques de treball basades en processos horitzontals i de col·laboració. El Museu ha posat a l’abast del grup el coneixement del patrimoni que ha servit de punt de partida i d’inspiració.

La instal·lació ADAW / LLUM exposa les  làmpades que han creat a partir de criteris de funcionalitat, identitat i sostenibilitat,  i és el resultat final de tot un procés de mesos d’aprenentatges diversos de tots  el participants. Pels joves ha suposat un treball d’autoconeixement i descobriment de les habilitats creatives i manuals, per les estudiants la reflexió sobre el seu paper com a dissenyadores i el disseny com a transmissor de coneixement, i, pel Museu, una aposta com a espai d’aprenentatge i reflexió sobre el disseny com a eina de transformació social.

Horari:10.00h- 20.00h Planta -1 del Museu del Disseny. A les 13.00h es farà una presentació del projecte a càrrec dels joves i les entitats participants.

Podeu descarregar imatges del projecte d’aquest enllaç

 Més informació a la Nota de premsa:

Ajuntament de Barcelona