Barcelona Cultura

Projecció de Her

El visionat de Her, gairebé una dècada després de la seva estrena, ens ajuda a confrontar una peça de ciència-ficció que semblava llunyana i extrema en el seu moment, amb les nostres vivències reals dels últims dos anys. La solitud i la manera de relacionar-nos a través de la tecnologia, són només dos dels aspectes fonamentals de la societat actual que l'obra va saber predir i exacerbar. En una etapa en la qual la nostra relació de dependència enfront dels recursos digitals -i la falta de privacitat- el seu visionat ofereix pautes d'interès que generen empatia i autocrítica. En quins aspectes podem identificar-nos amb el protagonista? O tal vegada seria més exacte plantejar quina és la teva veritable relació amb els algorismes que t'envolten?

La presentació de la pel·lícula anirà a càrrec d'Ivan Pintor Iranzo, doctor en Comunicació Audiovisual i professor en el Departament de Comunicació de la Universitat Pompeu Fabra, on imparteix classes sobre cinema contemporani, serialitat televisiva i còmic. És autor del llibre Figures del còmic (Llogaret Global) i ha publicat una cinquantena de capítols de llibre i nombrosos articles acadèmics. Col·labora amb publicacions com el suplement Cultura/s de La Vanguardia, La Maleta de Portbou, Rockdelux i Diari de Tarragona. És guionista, realitzador i ha desenvolupat documentals, peces audiovisuals i tasques de curaduría per a diferents museus europeus.

Quan: Dimarts 26 d'abril, 18 h

Lloc: Auditori del Disseny Hub Barcelona
Idioma: versió original subtitulada en castellà
Preu: entrada gratuïta. Inscriure'm

CineDesign3: Conversation Piece és un esdeveniment de recerca sobre cinema i disseny organitzat per Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i la Université Toulouse - Jean Jaurès amb l’objectiu d’abordar el disseny i el cinema amb un enfocament transdisciplinari comú, avaluar com les dues disciplines es poden complementar i iniciar converses entorn a les seves metodologies i eines d’investigació comuns i divergents.

 

Ajuntament de Barcelona