Barcelona Cultura

Projecció de Wall·E

Wall·E  és un llargmetratge d'animació dirigit per Andrew Stanton l'any 2008. El film té com a protagonista un robot programat per netejar una Terra inhabitable a causa de la contaminació extrema.

La pel·lícula mostra diversos escenaris de ficció, distòpics i utòpics, que permeten en primer lloc, observar com la indústria de Hollywood entén les relacions entre matèria, cultura i natura, així com entre ciències i humanitats; segon, exposar el paper que tenen les humanitats (i per extensió conceptes com neomaterialisme, ecomaterialisme o ecocriticisme material) per resoldre unes crisis ambientals que són impossibles d'afrontar només amb la innovació i l'eficiència de l'àmbit científic i tecnològic; tercer, evidenciar l'obligació contemporània de redefinir conceptes com "progrés", "modernitat" i "llibertat", tradicionalment construïts segons l'abundància material i en oposició a la natura; i, quart, mostrar la imperiosa necessitat de desemmascarar els "ecologismes" despolititzats i ahistòrics, més preocupats pel desenvolupament sostenible, la modernització ecològica o el conservacionisme, que per la consecució de la justícia ambiental.

La presentació de la pel·lícula anirà a càrrec de Maria Antònia Martí Escayol. Doctora en història i professora titular a la Universitat Autònoma de Barcelona. També és traductora i escriptora de ciència-ficció i terror. És especialista en Humanitats ambientals, història de la ciència i d'estudis de l'Àsia Oriental. Ha estat professora a la Universitat de Sophia de Tokio (Japó) i a la Truman State University de Missouri (EUA).

Quan: Dijous 28 d'abril, 18 h
Lloc: Auditori del Disseny Hub Barcelona
Idioma: doblada al català
Preu: entrada gratuïta. Inscriure'm

CineDesign3: Conversation Piece és un esdeveniment de recerca sobre cinema i disseny organitzat per Elisava, Facultat de Disseny i Enginyeria de Barcelona, i la Université Toulouse - Jean Jaurès amb l’objectiu d’abordar el disseny i el cinema amb un enfocament transdisciplinari comú, avaluar com les dues disciplines es poden complementar i iniciar converses entorn a les seves metodologies i eines d’investigació comuns i divergents.

Ajuntament de Barcelona