Barcelona Cultura

Taller: Ceràmica. Disseny d'estampats per a rajoles: l'encant de la repetició

A partir del fons d'obra ceràmica del Museu del Disseny, s'estudiaran diverses composicions matemàtiques per a dissenyar estampats. Veurem i descobrirem peces de la col·lecció del museu, especialment rajola i alicatats. Ens centrarem en la seva repetició i col·locació, i farem nous dissenys a partir del que n'aprendrem. Cada participant podrà crear el seus propis dissenys d'estampat.

Els conductors del taller

L’interès principal de Bussoga és, per una banda, el disseny relacionat amb les matemàtiques (des dels objectes modulars fins als estampats), i l’art mural i la ceràmica per l'altre. La suma d’aquests conceptes dona com a resultat estampats enginyosos que a través de la ceràmica, es converteixen en murals, revestiments de paret o superfícies de taules.

Fundada a l'any 2012, l'empresa està dirigida pels seus dos socis, Irina Grosu i Josep Motas. Els dissenys de Bussoga han estat exhibits en diverses fires nacionals i internacionals entre les quals hi ha el Casa Decor de Barcelona, la Hong Kong Business of Design Week, Maison et Objet Paris o Ventura Lambrate al Fuorisaloni de Milà. També s'han publicat els seus dissenys en llibres com SKULLTURE o The Mammoth Book of Skulls o en revistes com AD, Nuevo Estilo, Elle Decor, entre d'altres.

Isabel Fernández del Moral és tècnica de col·leccions del Museu i s’ocupa del fons de Ceràmica.

COMPRAR ENTRADA

Tornar a la Jornada

Ajuntament de Barcelona