Barcelona Cultura

Taller: Mobiliari. Hack the archive

L’open source i la reutilització sobre el fons de la col·lecció del Museu del Disseny de Barcelona.

Obrirem les “caixes negres” d’una selecció d’objectes procedents de l’arxiu, navegarem pels seus secrets, analitzant el seu context, materials, sistemes constructius i processos de fabricació, per posteriorment imaginar noves narratives, dissenyar versions, objectes o aplicacions a aquests.

Els conductors del taller

Makea Tu Vida és una entitat sense ànim de lucre de caràcter social i educatiu, que treballa al territori que existeix entre els móns del Disseny i l’Ecologia. Les seves pràctiques van dirigides a fomentar el disseny obert, l’intercanvi de coneixements i la creativitat col·lectiva, aplicats a la reutilització en diferents contextos i situacions.

Des de la seva creació com a grup d’acció el 2006, el seu treball ha estat centrat en la generació d’estratègies de participació que visibilitzen la problemàtica dels residus, la conscienciació sobre l’ús dels recursos i els hàbits de consum, i la transformació de l’hàbitat en les seves múltiples dimensions (espai públic, comú i privat). A través de metodologies de co-creació i disseny col·laboratiu, desenvolupen tallers per a la construcció col·lectiva de missatges, equipaments d’espais, plataformes relacionals (digitals i físiques), artefactes i objectes.

Les seves línies de treball s’articulen entorn el Disseny Obert, la Reutilització i la Comunicació.

Teresa Bastardes és la Cap de Col·leccions del Museu del Disseny. Josep Capsir és tècnic de col·leccions del Museu del Disseny i s’ocupa del fons d’Arts Decoratives.

COMPRAR ENTRADA

Tornar a la Jornada

Ajuntament de Barcelona