Barcelona Cultura

Taller: Tipografia. Impressió tipogràfica: dels tipus mòbils al fotopolímer

A partir de l’estudi de peces del Museu (tipus mòbils de diferents èpoques i materials), coneixerem de prop el sistema de muntatge i impressió amb tipus mòbils. També experimentarem amb la creació de motllos en fotopolímer, el sistema usat actualment en impressió tipogràfica que permet obtenir resultats similars economitzant temps i recursos.

Els conductors del taller

Jesús Morentin. Dissenyador gràfic lligat des de 1996 a la docència. Va iniciar -l’any 2009- un projecte d'investigació i recuperació d'antics mètodes d'impressió amb processos íntegrament manuals utilitzant tipografies de plom i fusta i va crear el seu propi taller, BunkerType. Des de llavors ha treballat en diferents projectes personals entre els quals destaquen les seves aproximacions a l'obra dels artistes HN Werkman, Gerd Arntz o el tipògraf Paul Renner.

Pablo Salvaje. Nascut a Sevilla, el 2015 funda a Barcelona l’estudi “La Selva Bcn”, un espai de creació on, a través de la seva tasca com a professor, vol apropar l’art de l’estampació manual de manera lúdica i assequible. Actualment treballa entre Barcelona i Sevilla en diversos projectes per a moda, decoració i col·laboracions amb altres artistes, aportant allò artesanal que trobem a la feina feta a mà. El 2017 publica “Alma Animal” i actualment prepara un nou projecte editorial.

Isabel Cendoya és tècnica de col·leccions del Museu i s’ocupa del fons d’Arts Gràfica.

COMPRAR ENTRADA

Tornar a la Jornada

Ajuntament de Barcelona