Barcelona Cultura

Tea for two

L'essència de la cerimònia de te es concentra en el terme Ichigo Ichie, expressió japonesa que es tradueix per “només un cop a la vida”. Significa que per a l’amfitrió i també pels convidats, aquesta trobada és única i mai no es repetirà, per això s’ha de preparar la cerimònia de te amb la màxima hospitalitat i agraïment. Triar la tassa, els dolços, la flor, la temperatura de l'aigua, el silenci, l’espai..., l’amfitrió ho prepara tot pensant en els convidats.

Pensant en aquest exquisit ritual i inspirant-se en peces històriques de jocs de té i vaixelles de la Col·lecció del Museu del Disseny, els participants podran dissenyar una tassa, i donar-li forma amb argila, per a alguna persona amb qui compartir un moment únic a la vida.

Conductores dels tallers:

Yukiko Murata treballa en diversos camps artístics i des de múltiples vessants: realitza peces utilitàries, escultures, fa disseny, interiorisme, arquitectura i també es dedica a la docència. Els seus materials són principalment la ceràmica i el vidre. Gràcies al seu entorn d’infància i d’adolescència va aprendre de la seva mare, professora d’Ikebana, l’art floral japonès, i de la seva mestra, la cerimònia de te. Amb seguretat, aquesta base va estructurar una part important de la seva persona, tot influint en la seva vida personal i professional.

Isabel Fernández del Moral: conservadora de Ceràmica del Museu del Disseny.

Durada del taller: 2.30 h

Tornar a les jornades

Ajuntament de Barcelona