Barcelona Cultura

Troba l'objecte! Solucions de la setmana 1

Heu descobert els objectes amagats a l'exposició virtual Del Món al Museu?

Aquí teniu les solucions a les pistes:

 • Objecte 1: Té bona pinta, però no te'l menjaràs! No t'hi acostis amb una agulla. Abans de fer-lo servir, prepara la bufera. Ben a la vora hi ha una catifa voladora.
  Solució: OU POP. Creat  al 1986, és un inflable del grup de dissenyadors valencians La Nave format per Sandra Figuerola, Marisa Gallén i Luis González.
 • Objecte 2: Perquè funcioni necessites una clau. No la pots guardar a dins a casa. Per fer-la servir necessites protegir-te el cap. En té dues, però no són potes.
  Solució: Motocicleta Impala. Es va començar a fabricar el 1962. Abans de començar a fabricar-la en sèrie i per provar-ne la mecànica i el funcionament, el president de Bultaco va travessar tot el continent africà de sud (Ciutat del Cap) a nord (Tunísia). Aquesta increïble aventura, coneguda com a «Operació Impala», fou relatada per tota la premsa estatal.
 • Objecte 3: Sense aigua no ens fa cap servei. En trobareu models antics i nous. Si ens avorrim també pot ser un micro. Si no en sabeu, aprofiteu aquests dies per aprendre com va, la pot fer servir tota la família!
  Solució: El pal de fregar i el cubell escorredor són dos dels productes més significatius de la història del disseny industrial a Espanya. Es tracta d'uns estris que no solament van revolucionar els sistemes de neteja que s'utilitzaven als anys cinquanta i seixanta, sinó que sobretot van tenir una repercussió social molt important, ja que van dignificar el treball ingrat que suposa fregar de genolls i alhora van aconseguir evitar les malalties que això provocava en les articulacions, així com les infeccions que patien les mans. El primer que tenim al Museu és del 1956 i el va inventar l'enginyer aeronàutic Manuel Jalón que va fundar l'empresa Rodex.
 • Objecte 4: Una muntanyeta dins la sala però sense arbres ni verd. Aquesta és de llana, en trobareu una altra feta amb pneumàtics de bicicleta. Si tens molta son hi pots fer una migdiada. Col·locada a la vora d'un finestral podries mirar el paisatge.
  Solució: catifa Flying carpet. Dissenyada per Ana Mir i Emili Padrós, el seu disseny converteix aquesta divertida catifa en un espai còmode i lúdic on pots asseure't, estirar-te  o relaxar-te!

Ajuntament de Barcelona