Barcelona Cultura

Troba l'objecte! Solucions de la setmana 3

Heu descobert els objectes amagats a l'exposició virtual Del Món al Museu?

Aquí teniu les solucions a les pistes:

 • Objecte 1: Compte no t'hi enganxis el dit! Si no l'hem carregat no ens servirà de res. A l'edifici del Museu li han posat el seu nom. En tenim un model de ferro i uns altres de plàstic, però tots fan la mateixa funció.
  Solució: Les grapadores M-20 juntament amb el model M-8 van ser dissenyades per Guillermo Capdevila i són les primeres màquines de grapar de plàstic del món, i a més tenen un disseny innovador, pràctic i efectiu, que té poc a veure amb el de les grapadores tradicionals.
 • Objecte 2: N'hi ha per a humans però també per a gossos. Imprescindible si no vols agafar un refredat després de dutxar-te. Poden convertir una cosa arrissada en llisa. Si l'engegues podries fer volar un paper.
  Solució:  Eixugacabells. Aquest model el va crear per Taurus el dissenyador Gabriel Luelles, conegut sobretot per ser qui va dissenyar a principis dels 60 el Minipimer MR1, la primer batedora elèctrica de mà del mercat espanyol, amb un disseny compacte i depurat. Un aparell imprescindible a les nostres cuines.
 • Objecte 3: Té dos pisos. Algunes cabines de vaixell també en tenen i segur que la fas servir si viatges de nit. Si hi saltes a sobre, compte amb el cap! Per estirar-te al de dalt t'has d'enfilar per l'escala.
  Solució: Llitera. Aquesta és la llitera Montseny MP de Jordi Vilanova i la va dissenyar el 1961. Les lliteres són solucions fantàstiques si teniu poc espai. Si sou diversos germans o germanes, molt més divertit, oi? També són una estructura perfecta per fer-hi una cabana aquests dies, no us sembla?
 • Objecte 4: Aquest encara no és elèctric. A l'interior hi pots escoltar música. Va arribar rodant a la sala del Museu. Té nom d'illa.
  Solució: El Seat Ibiza és un dels cotxes més populars pel seu disseny. Es va començar fabricar el 1984 i encara ara és el model més venut de la marca.

Ajuntament de Barcelona