Barcelona Cultura

Troba l'objecte! Solucions de la setmana 5

Heu descobert els objectes amagats a l'exposició virtual Del Món al Museu?

Aquí teniu les solucions a les pistes:

 • Objecte 1: Algú li omple la boca. Tothom en té una fora de casa. Serveix per rebre missatges però no és electrònica. Antigament cada dia l'havies de buidar; ara hem de buidar la safata del correu electrònic.
  Solució: La bústia per a exteriors produïda per Plásticos Ta-Tay és un dels productes resultants de la col·laboració d'André Ricard amb aquesta empresa. Aquesta bústia és un disseny de l'any 1990 i l'enginy del seu disseny consisteix a aconseguir una solució d'obertura superior que n'automatitza el tancament i n'assegura l'hermeticitat per poder estar a la intempèrie.
 • Objecte 2: El seu disseny et farà somriure. Té orelles i porta sabates però no és una persona. T'hi pots asseure, estaràs molt còmode. Javier Mariscal la va dissenyar inspirant-se en el món del còmic.
  Solució: La cadira Garriri dissenyada per Javier Mariscal es caracteritza pel protagonisme que hi prenen el respatller i la base de les potes, que representen el primer unes orelles i la segona unes sabates. Tant les unes com les altres es troben en Fermín, un dels personatges del còmic Garriris, les aventures dels quals Mariscal va dibuixar des de 1976. Dirigida a un públic optimista i amb moltes ganes de viure, la cadira provoca un somriure només en mirar-la.
 • Objecte 3: El seu estil és molt retro. Si te les poses, semblarà que estàs a punt de pujar a una moto. Són un element de protecció contra el vent. Per llegir, aquestes no te les posaràs pas.
  Solució: Ulleres de protecció. Cap a 1956 Santiago Pey va iniciar la col·laboració amb l'empresa Climax dissenyant unes ulleres de protecció pensades fonamentalment per anar amb vehicles motoritzats, però també utilitzables per a la pràctica de l'esquí. L'aspecte final és molt similar al model d'ulleres per a moto que l'empresa segueix comercialitzant amb una acceptació considerable que cal atribuir a l'existència d'una demanda d'equips de motorista d'estil retro per part d'un sector de consumidors actuals.
 • Objecte 4: Mirada des de dalt sembla una creu i de costat, unes ulleres. Per fer-la servir has de mantenir l'equilibri. Et pot portar molt lluny sense utilitzar benzina. Té pedals però no és un piano.
  Solució: La bicicleta Grow 2, destinada a nens i nenes de 5 a 9 anys, es caracteritza principalment per la seva capacitat d'adaptació al creixement progressiu de l'usuari, responent així a les seves necessitats i convertint-se en un producte de llarga durabilitat.

Ajuntament de Barcelona