Comparatistes sense comparatisme. II Simposi de la Literatura Comparada a Catalunya

La major part dels escriptors catalans que van conrear la crítica literària, sobretot en la primera meitat del segle XX, abans de la institucionalització dels estudis de Literatura Comparada a Catalunya tenen una dimensió internacional cosmopolita; una nòmina rica i densa, raó per la qual va ser necessari plantejar una primera edició, dedicada a Ramon Esquerra, J. V. Foix, Lluis Montanyà, Eugeni d’Ors, Joan Estelrich, Armand Obiols, Marià Manent, Martí de Riquer, José María Valverde, a la qual segueix aquesta segona edició en què es tractaran Joan Maragall, Josep Yxart, Carles   Soldevila, Just Cabot i els crítics literaris de Mirador, Jaume Bofill i Ferro, Joan Fuster, Gabriel Ferrater, Joan Brossa, entre d’altres. El resultat és un conjunt de Comparatistes sense comparatisme: crítics literaris de talent, voluntat i mirada comparatista que, rellegits en aquesta clau, mostren una història alternativa de la Literatura Comparada al nostre país, i en el conjunt d’Europa. Les actes de tots dos Simposis es publicaran conjuntament i es presentaran durant aquest Simposi.

Comparatistes sense comparatisme. II Simposi de la Literatura Comparada a Catalunya

Lloc

MUHBA Vil·la Joana. Casa Verdaguer de la Literatura
Museu d’Història de Barcelona
Cra. de l’Esglèsia, 104 (Vallvidrera)
08002 Barcelona
93 256 21 00
museuhistoria@bcn.cat
Veure mapa

Dates

Del 13 al 15 de desembre del 2017

Inscripcions

Hi ha dues modalitats d’inscripció:
Modalitat A:
Matrícula com a Curs Monogràfic (Certificat Universitari de Curs de Postgrau o d’Extensió Universitària. Títol propi de la Universitat de Barcelona. 5 ECTS, aplicables en Grau o Màster en qualsevol universitat de Catalunya).
Matrícula: 200 €. Inclou un exemplar de les Actes dels dos Simposis Comparatistes sense Comparatisme. Inclou també l’assistència al Seminari Complementari: La República Mundial de les Lletres: perspectiva des de Barcelona.
Modalitat B:
Inscripció simple. 20 €. Certificat d’assistència al Simposi. Sense crèdits ECTS.

Escriviu un mail a lceie@ub.edu indicant el nom complet, número de DNI i la modalitat d’inscripció.

Més informació

www.ub.edu/masterbcn-eu-lhci/ca/
www.ub.edu/lceie/calceie/

Contacte

ceie@ub.edu