El Centre de Recerca i Debat

El CRED (el Centre de Recerca i Debat del MUHBA) no és un departament amb una entitat i personal específics. Més aviat, és un node de confluència on les diverses línies de recerca i de projectes del museu s’ideen, es mediten, es maduren i prenen cos. Per aquesta raó, el CRED s’ha convertit en el motor essencial no tan sols del funcionament del Museu, sinó també del seu paper R+D+i com a centre exportador de coneixement.

A més a més, el CRED és també l’espai des d’on es facilita, coordina i dona veu a la divulgació de les noves recerques i dels estudis innovadors que la comunitat científica està fent actualment sobre els múltiples angles de la història de Barcelona.

Les diverses vessants d’aquestes recerques, les quals tenen el propòsit d’esborrar les fronteres entre la recerca i la difusió i contribuir així a la democratització del coneixement, han passat a articular la programació pública i es mostren en una sèrie de format diferents: des dels diàlegs d'història urbana i patrimoni, fins els seminaris i les jornades, però també les exposicions, els concerts, les visites i els itineraris urbans. Cal afegir, a més, que els resultats d’aquestes recerques poden materialitzar-se en l’edició de diferents publicacions, en la confecció d’audiovisuals o en la gestació de projectes digitals com La Carta històrica de Barcelona.


Les reserves de les activitats es fan aquí.