El dia internacional dels museus al MUHBA

En ocasió del Dia Internacional dels museus (18 de maig) el MUHBA organitza les següents activitats:
 
 
Una mirada sobre la ciutat al llarg de la història des de la cornisa muntanyosa que formen els turons avançats de Collserola, una primera talaia estratègica sobre la plana barcelonina. Parteix del Turó de la Rovira, segueix pel Carmel i el Park Güell i continua fins el pont de Vallcarca. Recorregut per testimonis ben diversos de la història urbana de la ciutat que han deixat empremta en aquesta primera cornisa o balconada sobre Barcelona.
 
 
Podreu accedir-hi també des del nostre Facebook.
 
 
Presentació de la guia-itinerari digital Eix Pere IV (a partir del 16 de maig)
 
El carrer de Pere IV es un eix històric del Poblenou, i de tot Barcelona. Era la carretera de Mataró i vora seu es va formar, a partir de mitjan segle xix, un districte industrial que va arribar a ser el més gran de la Mediterrània occidental. En l’actualitat, després de tres dècades llargues de declivi, s’està convertint en un eix que pot aspirar a ser un “passatge major” del Poblenou, amb vocació ciutadana. La guia-itinerari digital, publicada gràcies al suport de BIT Habitat, recull els textos i les imatges del Projecte de senyalística urbana de Pere IV en 16 fites, creat pel MUHBA i el Districte de Sant Martí, amb la col·laboració de l’Arxiu Històric del Poblenou, la Taula de l’Eix Pere IV, l’Associació de Veïns i Veïnes del Poblenou i altres entitats.
 
 
Podreu accedir-hi també des del nostre Facebook.
 
 
Presentació de la guia d’història urbana Barcino/BCN en format digital (a partir del 16 de maig)
 
Un viatge d’anada i tornada entre Barcino i Barcelona, de la Barcelona contemporània a la colònia romana, que permet situar el pòsit deixat per la ciutat romana i conèixer els seus testimonis materials, alhora que ressegueix el com i el per què s’han recuperat, transformat en monuments i incorporats a la trama urbana de la Barcelona actual.
 
 
Podreu accedir-hi també des del nostre Facebook.
 
 
Conferència: Barcelona en reconstrucció: espais públics de postguerra. Obertura de l’avinguda de la Catedral (1939-1958) (18 de maig, a les 19 h).
 
A càrrec de Rana Alhussin, investigadora. Conferència (dins del cicle Diàlegs d’Història Urbana i Patrimoni)
L’autora analitza les estratègies de reconstrucció i intervenció realitzades per l’Ajuntament de Barcelona a l’espai públic de la ciutat que havia estat destruït per la Guerra Civil, donant un especial èmfasi al projecte d’apertura i urbanització de l’Avinguda de la Catedral, entre 1939 i 1958.​
 
Podreu accedir-hi també des del nostre canal de Youtube i del nostre Facebook.