El MUHBA digital

En aquesta pàgina podeu tenir accés a tots els continguts digitals del museu.

Hem reinventat el MUHBA digital.

Podeu entrar en la nostra pàgina de Facebook per seguir les nostres activitats i els nostres posts.

Podeu consultar la Carta Històrica de Barcelona, on trobareu un recorregut per la història de la ciutat en relació amb la seva cartografia.

Podeu entrar en les nostres Col·leccions en línia i consultar el nostre catàleg d'objectes.

Podeu consultar el recull dels nostres materials segons les diferents èpoques de la historia de la ciutat: l'Antiga Barcinol'Edat Mitjanal'Edat Moderna i l'Edat Contemporània.

Podeu accedir a la trajectòria històrica de la ciutat tal i com s'ha formulat a l'exposició experimental Barcelona Flashback en un esquema de preguntes i respostes que orbiten al voltant dels testimonis materials que conservem del nostre passat.

Podeu fer una volta per Hagadàs Barcelona, tour virtual per una exposició sobre les haggadàs (llibres que contenen el ritual del sopar de la Pasqua jueva), manuscrits miniats i decorats en tallers barcelonins al segle XIV.

Podeu passejar-vos per Primers Pagesos, tour virtual per una exposició sobre les primeres comunitats neolítiques que van establir-se al pla de Barcelona fa uns 7.500 anys, i que havien adoptat  l'agricultura i la ramaderia com a forma de subsistència, una gran innovació sorgida al Pròxim Orient.

Podeu endinsar-vos a Imatges per creure, tour virtual per una exposició sobre les guerres de religió entre catòlics i protestants a l'Europa dels segles XVI i XVII i la irrupció de la imprenta i la circulació de gravats per la difusió d'idees, d'atac i propaganda, de les dues confessions en conflicte.

Podeu realitzar un passeig virtual per la Casa del Guarda de l'espai MUHBA Park Güell.

Podeu baixar-vos totes les nostres Guies d'Història Urbana, aproximacions sintètiques a la història i al patrimoni de Barcelona.

Podeu llegir el nostres Llibrets de Sala, els textos confegits per a les nostres exposicions i que condensen importants recerques sobre la història de la nostra ciutat.

Podeu conèixer els nostres Butlletins, les publicacions on es resumeixen i analitzen les principals activitats i aportacions del Muhba.

Podeu entrar a la revista Quarhis, la revista especialitzada que examina els avenços en el coneixement arqueològic de la història de Barcelona.

A més a més, també podeu visionar en el nostre canal de Youtube tots els videos que hem enregistrat en els darrers anys i que tracten, desde una multiplicitat de perspectives i formats, la història de la ciutat de Barcelona.