Escriptures de l'exili republicà de 1939 i els camps de concentració. 80 anys després

Aquest congrés internacional, organitzat pel Grup d’Estudis de l’Exili Literari (GEXEL) del Centre d’Estudis sobre Dictadures i Democràcies (CEDID) de la UAB i amb la col·laboració del MUHBA, té com a objectiu principal visualitzar les relacions entre les cultures de l’exili republicà del 1939 i les diferents manifestacions de l’univers concentracionari. Seguint aquesta línia, s’ha convidat especialistes d’arreu del món que parlaran sobre art i literatura, gènere i geografia dels camps, literatura concentracionària europea i els llegats  contemporanis dels camps, sense oblidar els vincles creats amb la trajectòria de la ciutat de Barcelona. En paral·lel, en aquest congrés es presentaran dues activitats diferenciades a fi de donar a conèixer la contribució cultural concentracionària: l’homenatge a les dones de Ravensbruck i la representació de l’obra teatral De algún tiempo a esta parte, de Max Aub, per Therkas Teatre.

Tríptic del congrés internacional 'Escriptures de l'exili republicà de 1939 i els camps de concentració. 80 anys després'

Lloc

MUHBA Pl. del Rei
Sala de Martí l’Humà

MUHBA Vil·la Joana
Crta. de l’Església, 104
Vallvidrera

Dates

10, 11 i 12 d'abril de 2019

Reserva d'entrades i activitats

Tot i que es tracta d’una activitat gratuïta, es recomana fer la reserva a través del web

No hi ha traducció simultània. A fi de facilitar la comprensió de les intervencions, totes les conferències es faran en llengua castellana.

Informació

informaciomuhba@bcn.cat
T. 93 256 21 22
(de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h)

barcelona.cat/museuhistoria
facebook.com/barcelonacultura
twitter.com/bcncultura