Gare de France

III SEMINARI INTERNACIONAL MEMÒRIA LITERÀRIA COMPARTIDA

Coordinació: Antoni Martí Monterde (Universitat de Barcelona) i Ester Pino Estevill (Lycée Français i Universitat de Barcelona).
Per cada edició es compta amb un coordinador de la Universitat francesa que eventualment sigui la seu del Seminari, en col·laboració amb l’Institut Ramon Llull.

Les relacions literàries i intel·lectuals entre Catalunya i França tenen múltiples maneres d’articular-se. Una de les més importants, al costat del periodisme literari, és el memorialisme: diaris, autobiografies, ficcions autobiogràfiques, relats que dialoguen amb un passat de geografia compartida —molt sovint a través del periodisme de corresponsalia—, i també els llibres de viatges, com una profunda manifestació de l’escriptura a l’exili.

Entre Catalunya i França la lectura és sempre un desplegament de memòries encreuades. Josep Pla, Joan Puig i Ferreter i Carles Soldevila, els autors que protagonitzen aquest seminari, representen una part important d’aquesta tradició que culmina amb l’obra d’Amadeu Cuito.

Flyer del 'Gare de France. III Seminari Internacional Memòria Literària Compartida'

Lloc

MUHBA Vil·la Joana
Ctra. de l’Església, 104 (Vallvidrera)
08002 Barcelona
Tel. 93 256 21 00

Data

Dissabte 19 d'octubre de 2019

Reserva d'entrades i activitats

Entrada gratuïta.
Es recomana reserva prèvia aquí.

Informació i reserves

reservesmuhba@bcn.cat
Per a qualsevol altra informació: tel. 93 256 21 22 (de dilluns a divendres feiners, de 10 a 14 i de 16 a 19 h)
barcelona.cat/museuhistoria
facebook.com/barcelonacultura
twitter.com/bcncultura
stel.ub.edu/espaigaredefrance